Adresje: Souvenir

Enkele weken geleden was het family-dinner time. Plaats van samenkomst: Restaurant Souvenir te Ieper. Uit verschillende bronnen had ik goede dingen opgevangen, maar vooral het feit dat een Ijslander de stap had gezet om in de uiterste westhoek van Vlaanderen een restaurant te beginnen wekte mijn nieuwsgierigheid. Bovendien werkte chef Vilhjalmur Sigurdarson voorheen bij Hertog Jan …

Adresje: Souvenir Lees verder »

Stoemp van bloemkool met forelguacamole

Een zacht bloemkoolpureetje combineren we hier met een niet zo klassieke guacamole. Dit recept duurt ongeveer een halfuurtje om te maken. Van bloemkool word ik simpelweg nostalgisch. We aten thuis in de winter geregeld worst met bloemkool in kaassaus en patatjes. Simpele boerenkost, maar o zo lekker! De laatste tijd heb ik de bloemkool zowat herontdekt. In de …

Stoemp van bloemkool met forelguacamole Lees verder »

Herfstig gevulde portobello

Reuzenchampigons gevuld met een heerlijk herfstig mengsel van spruitjes en chorizo, afgewerkt met verse peterselie. Een hartverwarmend gerecht, klaar in een halfuur. De portobello is een grote, vlezige bruine champignon die ideaal is om op te vullen. Portobello’s zijn niet afkomstig uit de gelijknamige straat in London, maar komen gewoon overgewaaid vanuit de States. In ieder …

Herfstig gevulde portobello Lees verder »

Adresje: REVUE

Gent heeft er een nieuw adresje bij: Revue. Op de website stond te lezen “We love Simplicity & Great Food”- is dat nu net waar ik ook van hou? Dus een bezoekje kon niet lang uitblijven. Revue is gehuisd waar vroeger het klassieke restaurant ‘t Keteltje was. Het pand onderging ondertussen een grondige renovatie. Mij gaf Revue van …

Adresje: REVUE Lees verder »