Hete bliksem: ovenschotel met gehakt, appelmoes en pommes duchesse

Hete bliksem, een Hollandse klassieker die we gaan afwerken met kant-en-klare pommes duchesse in plaats van klassieke puree. Heerlijk goed eten perfect voor gure herfstdagen. Maak je het jezelf graag nog makkelijker? Gebruik dan een pot appelmoes in plaats van verse te maken!

Smakelijk!

Goesting in meer easy, gezinsvriendelijke recepten zoals deze? In de GoestjesClub vind je meer dan 250 recepten die je klaarmaakt in een halfuurtje of minder én ik geef je ook elke week een gevarieerd weekmenu daarbovenop. Het wordt nog beter, want de eerste week die krijg je helemaal gratis (bij aankoop van een kwartaal- of jaarabonnement)! Ontdek er hier alles over!

Hete bliksem met pommes duchesse

2

Ingrediënten
  

  • 20- tal pommes duchesses kant-en-klaar uit de diepvries*
  • 6 stelen witte selder
  • 250 à 300 g gemengd gehakt
  • 4 appels geschild en in stukjes gesneden
  • 1 el suiker
  • Peper en zout
  • Scheutje olijfolie

Bereiding
 

  • Verwarm je oven voor op 200 °C.
  • Neem een kookpot en doe er de appelstukjes in samen met een scheutje water (ong. 1 cm) . Laat ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen tot de appelstukjes zacht zijn. Plet met een vork of pureestamper en meng er de suiker door.
  • Maak intussen het gehaktmengsel met de selder. Spoel de selder en verdeel ik grove stukken. Doe de selder in het hakmolentje van je mixer en hak fijn.
  • Doe een scheut olijfolie in een braadpan en stoof de selder 1 minuutje aan, doe er nu het gehakt bij, kruid met peper en zout, breek los met een pureestamper of vork en bak gaar in ongeveer 5 minuten.
  • Verdeel het gehakt met de selder over de bodem van je ovenschotel, verdeel er de rabarbercompote bovenop. Werk af met de pommes duchesses. Zet de ovenschotel in je oven en laat nog 10 à 15 minuten warmen tot de pommes duchesses gaar en goudbruin zijn.

Tip

Diepvries-pommes duchesses zijn echt iets de max om in huis te hebben. Efkes in de oven afbakken en zonder al te veel werk en gedoe heb je patatjes die lekker zijn bij heel veel dingen. Bovendien ook een winner bij de kleintjes aan tafel! Nog wat selder over?
Selder is ook heel lekker in al je soepen of hak fijn en verwerk mee in de pasta van morgen!
Veggie? Vervang het gehakt dan door veggie gehakt!
Druk dit recept af

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.