veggie worteldog

Is het een hotdog? Ja dat is het en nee dat is het niet. Het klassieke hotdogworstje vervangen we door een worteltje dat gegaard is in lekkere zoute bouillon waardoor het ook een beetje gaat smaken als een worstje in feite. Kan jij dat die koters wijsmaken? Of ga je toch overstag en kies je voor de klassieke worstjesversie?

Vind je het leuk om nieuwe recepten te ontdekken? Volg me dan zeker ook op Instagram! Daar deel ik geregeld kookinspiratie én een blik achter de Goesjes schermen.

2

Ingrediënten
  

  • Zoete aardappelfrietjes diepvries
  • 2 à 4 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 2 à 4 hotdogbroodjes om af te bakken of lange pistolets of halve stokbroden
  • 1/2 l groentebouillon 1 bouillonblokje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 grote tl gerookt paprikapoeder
  • Snuf chillipeper
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl srirachasaus

Bereiding
 

  • Verwarm je oven op 200 °C voor. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Maak de bouillon. Doe 1/2 l water in een kookpot die groot genoeg is om de wortelen op hun geheel in te leggen. Doe er de bouillon, kurkuma, gerookt paprikapoeder, flinke snuf zout en wat chilipeper bij. Breng aan de kook.
  • Leg de zoete aardappelfrietjes op de bakplaat en schuif in de oven. Ze hebben ongeveer 20 minuten nodig.
  • Schil de wortelen en verwijder boven- en onderkant. Leg ze in de kokende bouillon en kook beetgaar (10 à 15 min. – check tussendoor eens met een mesje – ze mogen goed al dente zijn).
  • Snijd de paprika in fijne reepjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot en doe er de paprika bij. Laat zo’n 15 minuutjes garen onder deksel tot de reepjes mooi zacht en zoet zijn.
  • Leg de hotdogbroodjes in de oven als je ze nog moet afbakken.
  • Meng de mayonaise met de ketchup en de srirarcha.
  • Haal de wortelen uit de bouillon. Laat uitlekken of dep droog.
  • Besmeer de hotdogbroodjes met de saus, leg er een flinke schep paprika op en een wortel. Je worteldog is klaar. Serveer met de frietjes en extra saus naar keuze.
Druk dit recept af

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.