Gegrilde spitskool met quinoa en geroosterde pompoen

De herfst is het seizoen bij uitstek om goed voor onszelf te zorgen. Hier bij ons begonnen we al aan een vitamineboost, inclusief dat eerste bezoekje aan kinderarts. De voorraad hoestsiropen en neusspray’s werd ook al aangevuld. Geen idee hoe het met jou zit, maar tussen al dat comfortfood door, probeer ik er ook voor te zorgen dat iedereen hier zijn dagelijkse portie groentjes binnenkrijgt. Kwestie van prioriteiten te stellen.

Wel ik help je graag een handje. Gelukkig zijn er best wat herfstgroenten die de max zijn. Je zag mij op ​Instagram ​misschien al koken met pompoenen en pastinaak? Met die pompoen kan je dus niet alleen vre goeie soep maken, maar ook voor dit knallende gerecht: Gegrilde spitskool met quinoa, geroosterde pompoen en raapjes.

Een prachtig bord vol geroosterde groenten, met daarbij een flinke portie quinoa. Quinoa is een echte topper op je bord trouwens. Het zit bomvol voedingsstoffen, eiwitten, vezels, en mineralen zoals magnesium en ijzer. En, het is gluten-vrij. Een gezonde boost dus, ideaal voor dit seizoen! Ik schotelde onze kindjes trouwens ook onlangs quinoa voor en ik moet zeggen, dat ging vlot binnen. Dus waarom niet proberen? Hieronder vind je het recept voor 2 personen, smakelijk!

Ingrediënten
  

  • 300 g pompoenblokjes (vers of diepvries)
  • 2 raapjes (geschild en in blokjes gesneden)
  • 1/4 tot 1/2 spitskool
  • 150 g quinoa
  • 1 el yoghurt
  • 1 el vloebare honing
  • Sap van ½ sinaasappel
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl komijn
  • Olijfolie
  • 1 tl lookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 Handvol pecannoten of andere noten (grof gehakt)
  • 1 Handvol platte peterselie (grof gehakt)

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 220° C en bedenk een bakplaat met bakpapier of een herbruikbaar bakvel. Verdeel er de pompoen en de raapjes over, kruid met lookpoeder, 1 tl komijn, peper, zout en de gedroogde tijm. Besprenkelijk rijkelijk met olijfolie, meng alles goed en rooster zo’n 20 minuutjes in je oven.
  • Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Halveer de spitskool in de lengte en verwijder indien nodig de buitenste bladeren. Kruid met peper en zout.
  • Verhit wat vetstof naar keuze (ik gebruik olijfolie) in een grillpan en leg er de spitskool in.
  • Laat zo’n 5 minuutjes grillen op een relatief hoog vuur, draai een kwartslag om ruitjes te krijgen en laat nog eens 5 minuten grillen. Draai om en laat ook de achterkant wat garen.
  • Maak de dressing. Meng hiervoor 1 el yoghurt met de honing en het sap van de sinaasappel. Roer er de witte wijnazijn door en de rest van de komijn.
  • Giet de quinoa af, meng met de geroosterde groenten en de bladpeterselie. Schep op de borden. Leg op elk bord ook een stuk spitskool en werk af met de dressing en de noten. Smakelijk!

Tip

TIP: Ook lekker met verkruimelde feta on top! Of vervang de spitskool door een stukje vlees of gevogelte 
Spitskool over? Lekker om coleslaw van te maken!
Druk dit recept af

PS: Krijg je maar niet genoeg van pompoen? Download dan hier mijn heerlijk e-book ‘Om Pompoen is het te doen‘ inclusief 5 lekkere pompoenrecepten die je klaarmaakt in no time!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.