Macaroni met bloemkoolkaassaus, oftewel mac & cheese van Theo

Deze macaroni met bloemkoolkaassaus is het favoriete gerecht van mijn zoontje Theo. Hij is verzot op macaroni en heeft helemaal niet door dat er stiekem ook gewoon keiveel bloemkool in zijn bord ligt. Win-win! Weinig ingrediënten, snel klaar en blije kindjes: YES YES!

Goesting in nog meer gezinsvriendelijke receptinspiratie? Abonneer je dan op de GoestjesGazet en krijg tweewekelijks mijn smakelijke nieuwsbrief in je inbox!

2

Ingrediënten
  

  • 1 kleine bloemkool
  • 250 g macaroni
  • 350 ml melk
  • 60 à 80 g Emmental kaas
  • Nootmuskaat naar wens
  • 20 g boter
  • 20 g bloem

Bereiding
 

  • Verwarm je oven voor op 200 °C
  • Zet een pot met water op je vuur voor de bloemkool en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in het water gedurende ongeveer 8 minuten.
  • Kook intussen ook de macaroni volgens de intructies op de verpakking. Giet af en. Stort de macaroni alvast in een ovenschotel.
  • Als de bloemkool klaar is, giet het vocht weg. Doe 1 dl melk bij de bloemkool, samen met een snuf nootmuskaat, peper en zout. Mix de bloemkool tot een gladde saus.
  • Maak nu de kaassaus. Smelt de boter in een sauspotje en roer er de bloem door tot die volledig is opgenomen. Verlaag het vuur tot gemiddeld en voeg al roerend de melk toe. Blijf roeren tot de saus begint te pruttelen en laat 1 minuutje al roerend doorkoken. Neem van het vuur en men er de kaas door.
  • Meng de kaassaus nu met de gemixte bloemkool. Breng indien nodig op smaak met wat peper en zout. Meng de bloemkoolkaasaus door de macaroni. Strooi er eventueel nog wat extra kaas bovenop.
  • Zet 10 minuutjes in je oven en daarna nog even onder de gril voor een krokant korstje

Tip

Dit is een van de favoriete gerechten van mijn 4-jarig zoontje Theo. Hij smult ervan én heeft totaal niet door dat ik hem stiekem massaal bloemkool serveer 😉
Graag vlees? Voeg hamblokjes toe aan de macaroni voor je hem in de oven steekt. Je zal waarschijnlijk wat veel saus hebben, vries gerust een portie in voor later!
Extra groenten? Voeg nog wat erwtjes toe of fijngehakte courgette. Onze Theo vindt ‘groene dingen’ in zijn eten niet lekker, dus dat doe ik meestal niet.
Druk dit recept af

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.