red beet ricotta whipped witloof rode biet goestjes goestjes weekmenu

Rode biet met gestoofd witloof en whipped ricotta

Yes yes! Vandaag mag ik je weer een heerlijk smaakbommeke presenteren! Het is een combo van rode biet, witloof en whipped ricotta. Dat laatste dat is doodgewone ricottakaas die we serieus pimpen door ze op te kloppen met honing, extra vierge olijfolie en verse basilicum. Smaakvol en smeuïg! Extra lekker bij de herfstige ingrediënten waar we voor de rest mee aan de slag gaan: witloof van bij ons en kleurrijke rode bietjes.

Dus, ren niet, maar sprint naar je keuken, want dit recept is niet alleen herfstig goed eten, je maakt het ook klaar zonder gedoe! Maak jezelf blij en go for it! Bovendien zijn de restjes van die ricotta ook het perfecte broodbeleg. Dubbele leute dus 😉

Smakelijk!

PS: Op zoek naar nog meer eenvoudige doordeweekse kookinspiratie? Sluit je aan bij de Goestjesclub! Als clublid krijg je wekelijks toegang tot een gevarieerd menu met makkelijke recepten, een uitgebreid receptenarchief en de mogelijkheid om alles direct bij Collect & Go te bestellen. Probeer de eerste week nu volledig !gratis uit

Rode biet met gestoofd witloof en opgeklopte ricotta:

2

Ingrediënten
  

  • 2 à 3 kropjes witloof
  • 2 à 3 voorgekookte rode bieten
  • 250 g ricotta
  • Brood voor erbij
  • Klont boter
  • 1 à 2 el vloeibare honing
  • 4- el el olijfolie extra vierge
  • Half plantje basilicum

Bereiding
 

  • .Scheur de blaadjes van het witloof los. Verhit een klont boter in een antikleefpan en leg er de witloofblaadjes in. Kruid met wat peper en zout en laat goudbruin worden.
  • Draai om en besprenkel met 1 à 2 tl honing. Laat nog eens paar minuutjes karamelliseren tot het witloof mooi gaar is.
  • Snijd intussen de rode bieten in zo dun mogelijke plakjes. Schik de plakjes over 1 grote serveerschaal of over 2 borden.
  • De wipped ricotta maken we in het hakmolentje van je mixer. We gebruiken een heel potje ricotta, maar waarschijnlijk zal dat wat te veel zijn. Geen nood, het restjes is overheerlijk op je boterham, morgen bij de lunch!
  • Doe de ricotta in het hakmolentje van je mixer en doe er 4 el extra vierge olijfolie bij, peper en zout, 1 à 2 tl honing en een half plantje basilicum bij. Hak tot een mooi, heerlijk en smeuïg geheel.
  • Verdeel de gegaarde witloofblaadjes over de rode biet en schep een flinke schep van de wipped ricotta in het midden. Werk af met peper, zout, goeie olijfolie en eventueel nog wat extra basilicum. Heerlijk met wat brood erbij. Bon appétit!

Tip

Gebruik voor dit gerecht echt goeie olijfolie. Die verrijkt echt de smaak van de ricotta!
Druk dit recept af

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.