Pittige rode viscurry goestjes weekmenu paprika kabeljauw

Heerlijke viscurry met Kabeljauw en paprika

Wie mij al even volgt weet dat ik nogal een sucker ben voor een goeie curry. Deze viscurry is een variant op een gekende formule. Alles in een pot, currypasta en kokosmelk erbij, laten pruttelen en genieten! Het summum van goed eten zonder gedoe zijn ze, die curry’s.

Hieronder vind je het recept!

Ingrediënten
  

  • 2 rode uien (in halve maantjes)
  • 2 paprika’s in reepjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g vis (vb. kabeljauwfilet)
  • 200 g Rijst
  • Olijfolie
  • 4 cm verse gember (geraspt)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 à 3 el groene currypasta
  • 1 snuf Cayennepeper
  • handvol verse Koriander

Bereiding
 

  • Doe een flinke scheut olijfolie in een stoofpot en stoof de ui glazig in zo’n 3 minuten. Voeg er nu de paprika aan toe, samen met de gember en laat zo’n 5 minuten aanstoven.
  • Voeg het blikje tomatenpuree toe, samen met de currypasta en meng goed. Doe er nu ook de kokosmelk bij, roer alles om en laat 5 min. samen pruttelen.
  • Verdeel de vis in stukken van ongeveer 5 cm. Kruid met cayennepeper en zout. Leg de stukken vis in de curry, zet het deksel op de pot en verlaag het vuur. Laat de curry nog zo’n 10 minuutjes pruttelen op een zacht vuur tot de vis gaar is.
  • Wil je dit graag met rijst serveren? Kook de rijst voor erbij. Ook lekker met naanbrood, dit kan je makkelijk afbakken in je oven.
  • Serveer de curry in diepe borden en werk af met verse koriander

Tip

Veggie? Vervang de vis door een blik kikkererwten, dat je op het einde toevoegt en nog
even laat opwarmen in de saus. Spoel de kikkererwten eerst even onder stromend water.
Afhankelijk van hoe pikant je het wil, gebruik je meer of minder currypasta. Ik gebruikte
groene currypasta, maar het kan zeker ook met rode, mocht je die in huis hebben.
Druk dit recept af

Goesting gekregen? Wist je dat je je ook kan abonneren op mijn inspirerende nieuwsbrief de GoestjesGazet? Ontvang inspiratie om moeiteloos heerlijke maaltijden op tafel te zetten, zelfs op de drukste doordeweekse dagen! Klik hier om je meteen gratis te abonneren!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.