venkelstoofpot kippendijen venkel rijst bouillon citroen witte wijn gevogelte goestjes herfst

Venkelstoofpot met kippendijen en rijst

Goed eten zonder gedoe, dat is wat ik je altijd wil inspireren. Gewone, alledaagse gerechten met variatie en afgestemd op de seizoenen. Bij voorkeur met groenten in de hoofdrol. Vandaag staat de spotlight op venkel. De smaak is uniek, en je denkt misschien: “Dat lust ik niet.” Maar dat is echt onterecht. Als je het goed bereidt, heeft deze groente een heerlijke zoete smaak met een verfrissende hint van anijs.

Hier gaan we de venkel stoven met kippendijen, bouillon, witte wijn en citroen. Het kost nauwelijks moeite en deze venkelstoofpot staat binnen een half uurtje op tafel. Venkel is momenteel op haar best, dus het is zeker de moeite waard om dit recept eens uit te proberen! Here we go!

Recept voor venkelstoofpot met kippendijen en rijst:

2

Ingrediënten
  

  • 2 kippendijen
  • 1 venkel (in stukken gesneden (Verwijder de buitenste harde bladen en de bovenkant van de venkelknol en snij in parten.))
  • 1 ui (in halve ringen)
  • 125 g rijst
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon (1 blokje)
  • 2 plakjes citroen
  • Zout en peper

Bereiding
 

  • Zet een grote stoofpot op je vuur en verhit er een flinke scheut olijfolie in. Kruid de kippendijen rijkelijk met peper en zout en kleur ze ongeveer 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Doe nu de venkel en de ui bij de kip, roer voorzichtig om, doe er nu de tijm, witte wijn, kippenbouillon en plakjes citroen bij. Kruid nog wat bij met zout en peper en leg het deksel op de stoofpot.
  • Zet je kookvuur op een gemiddelde stand en laat het stoofpotje zo’n 20 minuten pruttelen, check en roer eventueel eens tussendoor.
  • Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de stoofpot met de rijst, smakelijk!

Tip

Veggie? Bereid de venkel dan zonder de kip. Bak veggie balletjes en serveer ze bij de venkelstoofpot.
Druk dit recept af

Dit is een van de recepten de Goestjesclub! Hou je van dit soort recepten en wil je graag meer dagelijkse kookinspiratie? Check dan hier alle info over onze club!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.