Ovengebakken witloof met peer en geitenkaas

2

Ingrediënten
  

  • 5 kropjes Witloof (van BelOrta)
  • 125 g zachte geitenkaas (vb. Le Larry)
  • 30 g boter
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 à 2 tl gedroogde tijm
  • 50 g amandelnoten
  • 50 g walnoten
  • 1 à 2 el vloeibare honing
  • 1 peer
  • 1 stokbrood (naar goesting)
  • extra tijm, peper, zout (naar goesting)
  • olijfolie (naar goesting)

Bereiding
 

  • Verwarm je oven voor op 220 °C.
  • Smelt de boter in een grote pan en leg er de gehalveerde witloofstronkjes in. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuutjes sudderen op eengemiddeld vuur en draai om. Besprenkel met de honing en laat zachtjes nog 5 minutenverder karamelliseren.
  • Maak intussen de crumble. Doe de noten in het hakmolentjevan je mixer en hak ze niet al te fijn, er mogen best nog wat stukjes en textuurinzitten. Meng de noten door de geitenkaas en breng op smaak met 1 à 2 tlgedroogde tijm.
  • Verdeel het gekarameliseerde witloof over een ovenschaal en strooi er de stukjes peer over. Verdeel er nu ook de crumble over en schuif alles samen nog eens een kwartiertje in je oven.
  • Grote honger? Serveer er dan wat toast bij. Snijd hiervoorstokbrood  in plakjes, bestrijk met olijfolie, kruid met peper, zout en tijm en leg de laatste 5 minuten in de oven naast de ovenschotel zodat de broodjes krokant worden.
    Smakelijk!
Druk dit recept af

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.