Eenpanslasagne met scampi

Lasagne, maar dan in een pot en zonder gedoe. Wauw, dat kan niet anders dan top zijn, yes yes! Ik beloof je, eens je deze eenpanslasagne met scampi’s een keer gemaakt hebt zal deze een vaste waarde op jouw tafel worden want snel, makkelijk en super lekker! En alles in een pot. Dat bespaart je een boel aan afwas en tijd in de keuken. Het overheerlijke recept vind je hieronder! Smakelijk!

Fan van pasta? Dat komt goed uit! Want ik bundelde mijn favoriete pastagerechten in een heerlijk handig e-book. Goesting in een zomer met veel goeie pasta, zonder gedoe? Klik dan hier!

Ingrediënten
  

  • 4- tal stengels selder
  • in plakjes gesneden
  • 1 courgette (in blokjes gesneden)
  • 6 à 8-tal lasagnevellen
  • 6 à 8 scampi’s per persoon (gepeld en ontdarmd (ontdooid))
  • Olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 dl room
  • 1 dl visbouillon
  • Scheutje witte wijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 à 3 el gemalen Parmezaan

Bereiding
 

  • Verhit wat olijfolie in een stoofpot en stoof de selder enkele minuutjes aan, doe er de courgette bij en stoof nog eens 5 min. aan. Doe er nu de tomatenpuree bij, roer even om, voeg de room, visbouillon en witte wijn toe. Kruid met paprikapoeder, peper en zout en roer even om.
  • Doe de scampi’s erbij. Breek de lasagnevellen in stukken en verdeel wat tussen alle ingrediënten.
  • Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen tot de lasagne gaar is. Serveer en werk af met wat geraspte Parmezaan.

Tip

Veggie? Vervang de scampi’s door extra groenten, zoals kerstomaatjes of paprika. Gebruik groentebouillon in plaats van visbouillon.
Druk dit recept af

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.