Couscous bowl met falafel en groentjes

Wist je dat couscous al duizenden jaren geleden werd gegeten in Noord-Afrika?! Het is echt een van de oudste graansoorten ter wereld en wordt nog steeds veel gegeten, hier en vooral ook daar dus.

Die minigraantjes bewezen doorheen de tijd dat ze megalekker en makkelijk zijn! Wij gaan er een heerlijk zomerse budha bowl mee maken, met lekkere rauwkost en falafelballetjes. Wat denk je? En het extra zalige aan couscous is dat het mega, maar dan ook megasnel klaar is. Kwestie van een paar minuutjes eigenlijk. De rest van het gerecht komt ook in een wipje tot stand. En die krokant gebakken kikkererwten? Die zijn da bomb! Ook lekker als borrelhapje trouwens!

Dus what are you waiting for?

Ingrediënten
  

  • 125 g kikkererwten (blik)
  • 12 falafelballetjes (kant-en-klaar)
  • 150 g couscous
  • 1 komkommer (in halve maantjes)
  • 1 avocado (in plakjes)
  • 20 kerstomaten (gehalveerd)
  • 2 geroosterde paprika’s uit een bokaal (in reepjes gesneden)
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf Snuf lookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 4 el hummus
  • 2 el yoghurt
  • 1 citroen
  • 3 el bladpeterselie (fijgehakt)

Bereiding
 

  • Verwarm je oven voor op 220 °C. Spoel de kikkererwten, dep droog en verdeel over een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, kruid met peper, zout, paprikapoeder, lookpoeder en komijn. Roer goed zodat alle specerijen mooi verdeeld zijn. Rooster de kikkererwten zo’n 20 minuten in je oven en laat afkoelen.
  • Bak je de falafels in je oven? Zet ze dan in een schaaltje bij de kikkererwten voor zolang dat nodig is. Je kan de falafels ook in je pan bakken. Gebruik een antikleefpan, dan heb je zelfs geen vetstof nodig.
  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking, dit duurt ongeveer 1 minuutje. Roer even om en laat afkoelen.
  • Doe de hummus in een mengpotje, doe er de yoghurt, het sap van een citroen en de fijngehakte bladpeterselie bij. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Stel je “couscous bowl” samen. Doe eerst de couscous in een kommetje, schep wat saus in het midden en dresseer er alle andere ingrediënten op (kikkererwten, paprika, avocado, falafel, komkommer en kerstomaten.)

Tip

Een bokaaltje met geroosterde paprika heb ik altijd in huis. De gegaarde paprika’s smaken heerlijk zoet en een beetje rokerig. Ik gebruik ze in een slaatje, in pasta, op homemade pizza, in deze couscous bowl, … Eens open kan je de bokaal best lang koel bewaren. Kies indien mogelijk de versie op olie, want die zijn het lekkerste!
Druk dit recept af

Fan van de goestjesrecepten? Volg me dan zeker ook op Instagram! Daar deel ik geregeld kookinspiratie én een blik achter de Goesjes schermen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.