Een heerlijke Mexicaanse nachoschotel met gehakt?! Dat is echt ultiem comfortfood! Heerlijk zowel bij de apero of gewoon als volwaardige maaltijd, want: why not? De nachoschotel is perfect voor een gezellige avond thuis, ik zeg maar iets, op je terras met vrienden of familie. Dus waar wacht je nog op? Tis niet elke dag dat je nacho’s for dinner kunt eten 😉 Het overheerlijke, eenvoudige recept vind je hieronder!
Goesting in nog meer heerlijke recepten? Ik bundelde mijn favoriete, eenvoudige maar o-zo-lekkere pastarecepten in een heerlijk, handig en GRATIS e-book! Klik hier om het meteen te downloaden!

Ingrediënten
- 1 ui (fijngehakt)
- 4- tal wortels (geschild en in plakjes gesneden)
- 1 rode paprika (fijngehakt)
- 500 g rundsgehakt
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 400 g rode bonen uit blik
- 150 g nacho’s
- 1 avocado (in stukjes gesneden)
- Olijfolie
- 1 à 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 blokje rundsbouillon
- 2 à 3 el el ketchup
- Koriander ((voor de liefhebbers))
- 100 g zure room
Bereiding
- Verhit wat olijfolie in een stoofpot en stoof de ui glazig in zo’n 2 minuten. Voeg de worteltjes toe, kruid met peper en zout en stoof 2 minuten mee. Doe er nu de paprika bij, samen met het paprikapoeder en de komijn en bak kort mee.
- Voeg nu het gehakt toe. Plet het gehakt met een pureestamper of vork zodat het mooi los komt en roer door de groenten. Zodra het gehakt gaar is, voeg je de tomatenblokjes toe, samen met de verbrokkelde rundsbouillon.
- Laat zo’n 10 minuten pruttelen tot de groenten mooi gaar zijn, roer er de ketchup door en doe er ook de rode bonen bij. Kruid indien nodig bij.
- Schep dit gehaktmengsel in het midden van een schotel en dresseer de nacho’s errond. Verdeel de avocadostukjes erover en eventueel wat verse koriander. Serveer met zure room.
Tip
Veggie? Vervang het gehakt dan door veggie gehakt.