Tex-Mex nachoschotel met gehakt

Een heerlijke Mexicaanse nachoschotel met gehakt?! Dat is echt ultiem comfortfood! Heerlijk zowel bij de apero of gewoon als volwaardige maaltijd, want: why not? De nachoschotel is perfect voor een gezellige avond thuis, ik zeg maar iets, op je terras met vrienden of familie. Dus waar wacht je nog op? Tis niet elke dag dat je nacho’s for dinner kunt eten 😉 Het overheerlijke, eenvoudige recept vind je hieronder!

Goesting in nog meer heerlijke recepten? Abonneer je dan op de GoestjesGazet! Dat is mijn heerlijke nieuwsbrief waarin ik je inspireer met recepten die binnen 30 minuten te bereiden zijn, samen met handige tips en trucs om het kookproces zo plezierig mogelijk te maken. Klik hier om je meteen gratis te abonneren!

2

Ingrediënten
  

  • 1 ui (fijngehakt)
  • 4- tal wortels (geschild en in plakjes gesneden)
  • 1 rode paprika (fijngehakt)
  • 500 g rundsgehakt
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 400 g rode bonen uit blik
  • 150 g nacho’s
  • 1 avocado (in stukjes gesneden)
  • Olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 blokje rundsbouillon
  • 3 el ketchup
  • verse Koriander ((voor de liefhebbers))
  • 100 g zure room

Bereiding
 

  • Verhit wat olijfolie in een stoofpot en stoof de ui glazig in zo’n 2 minuten. Voeg de worteltjes toe, kruid met peper en zout en stoof 2 minuten mee. Doe er nu de paprika bij, samen met het paprikapoeder en de komijn en bak kort mee.
  • Voeg nu het gehakt toe. Plet het gehakt met een pureestamper of vork zodat het mooi los komt en roer door de groenten. Zodra het gehakt gaar is, voeg je de tomatenblokjes toe, samen met de verbrokkelde rundsbouillon.
  • Laat zo’n 10 minuten pruttelen tot de groenten mooi gaar zijn, roer er de ketchup door en doe er ook de rode bonen bij. Kruid indien nodig bij.
  • Schep dit gehaktmengsel in het midden van een schotel en dresseer de nacho’s errond. Verdeel de avocadostukjes erover en eventueel wat verse koriander. Serveer met zure room.

Tip

Veggie? Vervang het gehakt dan door veggie gehakt.
Druk dit recept af

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.