Pasta vongole met venkel

Pasta vongole, een eenvoudige klassieker uit de Italiaanse keuken. We voegen er wat venkel en kerstomaatjes aan toe voor extra groentjes én extra smaak!

Vongole koop je best in de viswinkel. Hoewel dit gerecht misschien wat ‘specialer’ klinkt is het super eenvoudig klaar te maken, dus go for it! Bij ons trouwens ook een schot in de roos bij de kindjes, want die vinden dat heel tof om de schelpjes die ze op het strand vinden ook op te eten.

Geniet ervan!

Meer easy kookinspiratie? In de GoestjesClub vind je meer dan 250 recepten die je klaarmaakt in een halfuurtje of minder én ik geef je ook elke week een gevarieerd weekmenu daarbovenop. Het wordt nog beter, want de eerste week die krijg je helemaal gratis (bij aankoop van een kwartaal- of jaarabonnement)! Probeer nu een hele week gratis!

2

Ingrediënten
  

  • 200 g spaghetti
  • 1 venkel (in stukjes gesneden)
  • 12 kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 300 g vongole ((alternatief: mosselen))
  • 1 glas witte wijn
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook (in plakjes gesneden)
  • 1 handvol verse bladpeterselie (fijngehakt)
  • 1 mespunt pili pili

Bereiding
 

  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Zet intussen een stoofpot op je vuur en verhit er een flinke scheut olijfolie in. Doe er de venkel bij, samen met de knoflook en stoof zo’n 5 minuten aan. Doe er nu de kerstomaatjes bij samen met de helft van de bladpeterselie en een snuf chilipeper.
  • Roer nog even om en doe er nu de vongole bij, overgiet met de wijn en zet het deksel op de stoofpot. Laat de schelpjes zo ongeveer 1 minuut garen. Neem het deksel van de pot en laat de wijn eventjes verder verdampen.
  • Giet de spaghetti af en schep bij de schelpjes en de venkel, meng en werk af met wat extra olijfolie en de rest van de peterselie. Proef en breng eventueel op smaak met wat peper (zout zal normaal gezien niet nodig zijn, want de schelpjes zijn best zoutig). Serveer meteen!

Tip

Vongole wassen: Vongole maak je makkelijk schoon door de schelpdieren een uurtje in goed gezouten water te leggen. De diertjes zullen zelf het zand uit hun schelp verwijderen. Daarna hoef je ze alleen nog onder koud water te spoelen en ze zijn klaar om gebruikt te worden!
Geen vongole? Maak het gerecht dan met mosselen, die vind je ook in de supermarkt en ze zijn volop in seizoen. Je koopt dan best de kleinste soort.
Druk dit recept af

Benieuwd welke lekkere recepten in het Goestjes Weekmenu zitten? Abonneer je dan zeker en krijg ze elke week in je mailbox! Hier vind je alle info.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.