Spirelli met romig pompoensausje en champignons (veggie)

Ja, ik ben een herfstfan. Voor mij staat dit seizoen gelijk aan gezelligheid. Niet alleen moeten we wat dichter bij elkaar kruipen, rond de haard of onder een paraplu, maar ook op tafel staan gezellige gerechten centraal. Bij Goestjes betekent dat: dampende kommen maaltijdsoepen, meer stoofpotjes en ovenschotels, minder salades, minder tomaten en meer pompoenen en pasta.

Ik vind het helemaal geweldig, eigenlijk. Als ik gewoon weer schaamteloos van mijn karnemelkstampers, lasagnes en dampende schotels witloof met ham in kaassaus mag genieten, dan ben ik tevreden. Al mag het zeker ook deze spirelli met champignons en de allerlekkerste mascarpone-pompoensaus zijn (neen, ik overdrijf sowieso niet!) zijn.

Wat zo de max is aan dat recept, is dat er stiekem veel pompoen in de saus zit. Dat geeft niet alleen heel veel smaak, maar zorgt er ook voor dat we onze portie groenten makkelijk binnenkrijgen. En zelfs de kinderen eten hier graag van! Die pompoen gaan we goed kruiden en heerlijk roosteren in de oven, waardoor de smaak alleen maar nog veel beter wordt. Vervolgens mixen we het met een flinke portie basilicum en mascarpone tot een onweerstaanbare saus.

Om de woorden van mijn man te gebruiken nadat hij zomaar uit mijn potten kwam proeven: “Verdomme, dit is zo lekker. Ik kan niet stoppen met eten.” Gelukkig kon ik nog net dit ene bordje redden en er voor jullie een foto van maken 😉 Het enige wat me nog rest is zeggen: Maak deze pasta, het wordt genieten, het wordt heerlijk gezellig! Hieronder vind je het recept voor 2 personen.

Smakelijk!

PS: Krijg je maar niet genoeg van pompoen? Download dan hier mijn heerlijk e-book ‘Om Pompoen is het te doen‘ inclusief 5 lekkere pompoenrecepten die je klaarmaakt in no time!

2

IngrediĂŤnten
  

  • 200 g pompoenblokjes (diepvries)
  • of 1/2 kleine butternut in blokjes gesneden
  • 300 g spirelli
  • 250 g champignons (in plakjes gesneden)
  • 150 Ă  200 g mascarpone
  • Olijfolie
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • Handvol verse basilicum

Bereiding
 

  • . Verwarm je oven voor op 220° C en bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat, kruid met peper, zout en 2 tl Provençaalse kruiden, besprenkel met olijfolie en meng goed.
  • Rooster de pompoenblokjes gaar in de oven (ongeveer 10 minuten).
  • Kook intussen de spirelli gaar in gezouten water, volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een braadpan of stoofpot. Stoof de champignons gaar, samen met de fijngehakte knoflook.
  • Als de pompoen gaar is, haal deze uit de oven en doe deze in de beker van je mixer of in een hakmolentje. Voeg de mascarpone en een handvol verse basilicum toe en mix tot een heerlijke saus.
  • Giet de gekookte spirelli af, meng ze met de romige pompoensaus en voeg ook de gebakken champignons toe. Roer goed door zodat alles goed gemengd is.
  • Serveer direct. Smakelijk eten!

Tip

Geen Provençaalse kruiden in huis? Gebruik dan een mengeling van tijm, rozemarijn,
basilicum, oregano.
Druk dit recept af

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.