Spirelli met pompoen-mascarponesausje en champignons
2
Ingrediënten
200gpompoenblokjes(diepvries)
of 1/2 kleine butternut in blokjes gesneden
300gspirelli
250gchampignons(in plakjes gesneden)
150à 200 g mascarpone
Olijfolie
2tl Provençaalse kruiden
1teentje knoflook(fijngehakt)
Handvol verse basilicum
Direct in je mandje bij
Bereiding
. Verwarm je oven voor op 220° C en bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat, kruid met peper, zout en 2 tl Provençaalse kruiden, besprenkel met olijfolie en meng goed.
Rooster de pompoenblokjes gaar in de oven (ongeveer 10 minuten).
Kook intussen de spirelli gaar in gezouten water, volgens de instructies op de verpakking.
Doe een flinke scheut olijfolie in een braadpan of stoofpot. Stoof de champignons gaar, samen met de fijngehakte knoflook.
Als de pompoen gaar is, haal deze uit de oven en doe deze in de beker van je mixer of in een hakmolentje. Voeg de mascarpone en een handvol verse basilicum toe en mix tot een heerlijke saus.
Giet de gekookte spirelli af, meng ze met de romige pompoensaus en voeg ook de gebakken champignons toe. Roer goed door zodat alles goed gemengd is.
Serveer direct. Smakelijk eten!
Tip
Geen Provençaalse kruiden in huis? Gebruik dan een mengeling van tijm, rozemarijn,
basilicum, oregano.