2geroosterde paprika’s uit een bokaal(in reepjes gesneden)
1tl paprikapoeder
snufSnuf lookpoeder
1tlkomijn
4elhummus
2elyoghurt
1 citroen
3el bladpeterselie(fijgehakt)
Direct in je mandje bij
Bereiding
Verwarm je oven voor op 220 °C. Spoel de kikkererwten, dep droog en verdeel over een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, kruid met peper, zout, paprikapoeder, lookpoeder en komijn. Roer goed zodat alle specerijen mooi verdeeld zijn. Rooster de kikkererwten zo’n 20 minuten in je oven en laat afkoelen.
Bak je de falafels in je oven? Zet ze dan in een schaaltje bij de kikkererwten voor zolang dat nodig is. Je kan de falafels ook in je pan bakken. Gebruik een antikleefpan, dan heb je zelfs geen vetstof nodig.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking, dit duurt ongeveer 1 minuutje. Roer even om en laat afkoelen.
Doe de hummus in een mengpotje, doe er de yoghurt, het sap van een citroen en de fijngehakte bladpeterselie bij. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Stel je “couscous bowl” samen. Doe eerst de couscous in een kommetje, schep wat saus in het midden en dresseer er alle andere ingrediënten op (kikkererwten, paprika, avocado, falafel, komkommer en kerstomaten.)
Tip
Een bokaaltje met geroosterde paprika heb ik altijd in huis. De gegaarde paprika’s smaken heerlijk zoet en een beetje rokerig. Ik gebruik ze in een slaatje, in pasta, op homemade pizza, in deze couscous bowl, ... Eens open kan je de bokaal best lang koel bewaren. Kies indien mogelijk de versie op olie, want die zijn het lekkerste!