Misschien vraag je je wel af, wie is dat dan, die Jozefien die mij wekelijks dat weekmenu gaat bezorgen? Wel kort samengevat ben ik een foodie, mama én fulltime efficiëntiezoeker. Ik maakte een aantal jaren geleden van mijn passie voor koken mijn beroep.
Als foodstylist zorg ik ervoor dat de foto’s van eten die je overal in magazines, kookboeken, op verpakkingen, etc. ziet, er goed uit zien. Daarnaast schrijf ik culinaire teksten voor o.a. kookboeken en ik ontwikkelde intussen al wel honderden recepten voor mijn foodklanten (oa. Aldi, Belorta,…)
Daarnaast deel ik mijn favoriete recepten voor dagdagelijks koken al bijna 10 jaar op mijn blog goestjes.be. Ik laat je daarnaast op Instagram ook meekijken achter de schermen van mijn werk, gezin en kookavonturen!
Ik heb altijd al heel graag gekookt. Vroeger stond ik probleemloos een hele zondag in de keuken om een lekker diner voor te bereiden. Ik kon uren in de keuken spenderen om bijvoorbeeld Ottolenghi-recepten uit te proberen. Heerlijk vond ik dat!
Sinds de komst van onze twee kindjes (Theo is drie en Annabel anderhalf) is slowcooking zo goed als onmogelijk geworden. Ik moet je waarschijnlijk niet vertellen dat er in een gezin met zo’n jonge kindjes en twee drukke jobs, wel eens een wiel afdraait. De dingen zijn hier verre van perfect. Om het met een Pinterest-quote te zeggen: “the perfect mix of love and chaos”.
Mijn kookstijl is dus uit noodzaak geëvolueerd van “slow cooking” naar “goed eten zonder gedoe”. En omdat ik merk dat ik daarin niet alleen ben, deel ik met heel veel plezier mijn eenvoudige, lekkere gerechten voor dagdagelijks koken. Het geeft mij enorm veel voldoening om je te inspireren en te helpen de stress rond dagdagelijks koken weg te nemen. Want worden we niet allemaal zot van de vraag: “wat eten we vandaag?”.
Recepten bedenken en weekmenu’s opstellen die lekker en voldoende gevarieerd zijn, is nu mijn specialiteit. Ik vind het bovenal super fijn om te horen dat jij met mijn weekmenu’s en recepten aan de slag gaat en er ook effectief van geniet!