1venkel(in stukken gesneden (Verwijder de buitenste harde bladen en de bovenkant van de venkelknol en snij in parten.))
1ui(in halve ringen)
125grijst
1scheutolijfolie
2tl gedroogde tijm
100mlwitte wijn
500mlkippenbouillon(1 blokje)
2plakjes citroen
Zout en peper
Direct in je mandje bij
Bereiding
Zet een grote stoofpot op je vuur en verhit er een flinke scheut olijfolie in. Kruid de kippendijen rijkelijk met peper en zout en kleur ze ongeveer 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Doe nu de venkel en de ui bij de kip, roer voorzichtig om, doe er nu de tijm, witte wijn, kippenbouillon en plakjes citroen bij. Kruid nog wat bij met zout en peper en leg het deksel op de stoofpot.
Zet je kookvuur op een gemiddelde stand en laat het stoofpotje zo’n 20 minuten pruttelen, check en roer eventueel eens tussendoor.
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de stoofpot met de rijst, smakelijk!
Tip
Veggie? Bereid de venkel dan zonder de kip. Bak veggie balletjes en serveer ze bij de venkelstoofpot.