Veggie wortelhotdog met gestoofde paprika en zoete aardappelfrietjes
2
Ingrediënten
Zoete aardappelfrietjes diepvries
2à 4 wortelen
1rode paprika
2à 4 hotdogbroodjes om af te bakken of lange pistolets of halve stokbroden
1/2lgroentebouillon 1 bouillonblokje
1tl kurkuma
1grote tl gerookt paprikapoeder
Snuf chillipeper
2el mayonaise
1el ketchup
1tl srirachasaus
Direct in je mandje bij
Bereiding
Verwarm je oven op 200 °C voor. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Maak de bouillon. Doe 1/2 l water in een kookpot die groot genoeg is om de wortelen op hun geheel in te leggen. Doe er de bouillon, kurkuma, gerookt paprikapoeder, flinke snuf zout en wat chilipeper bij. Breng aan de kook.
Leg de zoete aardappelfrietjes op de bakplaat en schuif in de oven. Ze hebben ongeveer 20 minuten nodig.
Schil de wortelen en verwijder boven- en onderkant. Leg ze in de kokende bouillon en kook beetgaar (10 à 15 min. - check tussendoor eens met een mesje - ze mogen goed al dente zijn).
Snijd de paprika in fijne reepjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot en doe er de paprika bij. Laat zo’n 15 minuutjes garen onder deksel tot de reepjes mooi zacht en zoet zijn.
Leg de hotdogbroodjes in de oven als je ze nog moet afbakken.
Meng de mayonaise met de ketchup en de srirarcha.
Haal de wortelen uit de bouillon. Laat uitlekken of dep droog.
Besmeer de hotdogbroodjes met de saus, leg er een flinke schep paprika op en een wortel. Je worteldog is klaar. Serveer met de frietjes en extra saus naar keuze.