Reuzenchampigons gevuld met een heerlijk herfstig mengsel van spruitjes en chorizo, afgewerkt met verse peterselie. Een hartverwarmend gerecht, klaar in een halfuur.
De portobello is een grote, vlezige bruine champignon die ideaal is om op te vullen. Portobello’s zijn niet afkomstig uit de gelijknamige straat in London, maar komen gewoon overgewaaid vanuit de States. In ieder geval kan je ze tegenwoordig bij ons ook al in de meeste supermarkten kopen.
Klassiek combineert men spruitjes heel vaak met spek. We gebruiken hier chorizo in de plaats. De pikante paprikaolie die vrijkomt wanneer je de chorizo bakt vermengt zich op heerlijke wijze met de bitterzoete smaak van de spruitjes. Eigenlijk was het Nigella Lawson die mij ooit op het idee bracht om chorizo als smaakmaker te gebruiken. Ze heeft een super lekker recept waarbij ze Sint-Jacobsnoten bakt in olie van chorizo: om duimen en vingers bij af te likken, believe me! Reken best wel twee portobello’s per persoon. Ook heel lekker met aardappelpuree erbij. Laat het smaken!
Ziet er echt lekker uit en eens ‘spruitjes’ anders ik probeer het zeker mercietjesxxx
Heerlijk receptje! Ook lekker met extra portie spruitjes/chorizo/couscousmengeling erbij!
Mmm, zaaaaalig die portobello’s. Die staan bij mij ook nog op het programma. Deze zien er alvast heerlijk uit. X