Adresje: REVUE

Gent heeft er een nieuw adresje bij: Revue. Op de website stond te lezen “We love Simplicity & Great Food”- is dat nu net waar ik ook van hou? Dus een bezoekje kon niet lang uitblijven. Revue is gehuisd waar vroeger het klassieke restaurant ‘t Keteltje was. Het pand onderging ondertussen een grondige renovatie. Mij gaf Revue van de buitenkant een beetje zo’n Parijs meets New York gevoel. Dat is al geen slecht begin, toch?

voorkantEenmaal binnen zijn we verrast door het warme, beetje eclectische maar toch stijlvolle interieur: hier is duidelijk over nagedacht.  Een leuke 50’s vloer wordt afgewisseld met warm parket, de bar en kasten zijn in prachtig robuust hout en de verlichting is een echte eyecather. Een gezellig, luxueus interieur dat de smaakpapillen best nieuwsgierig maakt.

barDe kaart die ons wordt overhandigd door de enthousiaste gastvrouw, is beperkt maar biedt toch voor elk wat wils. Er is keuze tussen diverse tapas, toasts, slaatjes en al dan niet klassieke hoofdgerechten. We detecteren een voorkeur voor de Vlaamse keuken met Italiaanse invloeden. Deze combinatie komt ook terug bij onze aperitieftapa: Iberico, Tierenteyn, Preskop en Pickles. We krijgen een royale portie preskop met smaakvolle pickles en wat brushetta met tomaat erbij. Eenvoudig en lekker.

aperoMijn vriend had goesting in een goede steak tartaar. Er verscheen een verzorgd bord dat wel een beetje leeg oogde. Hij vond het lekker maar om het met zijn woorden te zeggen: “niet memorabel.” Mij werd de vol au vent van het huis met kalfszwezeriken voorgeschoteld; een zeer lekkere bereiding! We kregen hierbij mooie, knapperige, verse frietjes met homemade mayonaise. Dit laatste stemt mij altijd welgezind, want geef toe: zelfgemaakte mayonaise is toch zo véél lekkerder dan die uit een potje?

hoofdgerecht bis bNa het hoofdgerecht waren we ruim voldaan dus de dessertkaart lieten we aan ons voorbijgaan. We keuvelden wat na bij het restje van onze fles huiswijn. Voor iets minder dan 70 euro hadden we beiden gegeten en gedronken. Niet goedkoop, maar wel in de lijn der verwachtingen. We concludeerden: aangename en smakelijke maaltijd met verse ingrediënten in een gezellig en kosmopolitisch kader.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.