Plaattaart met prei en gerookte zalm

We maken een eenvoudige hartige taart met zachte geitenkaas, gerookte zalm en prei. In een kwartier is deze plaattaart klaar om nog voor een halfuurtje de oven in te gaan.

ingredienent

Ik heb het jullie reeds verteld: ik ben zot van prei. Een heel eenvoudige, goedkope, oervlaamse groente maar zo uniek en fenomenaal van smaak! Misschien is het omdat ik opgroeide in een dorp waar er nogal wat “pret” wordt geteeld? Kan zijn, maar in ieder geval heb ik het bijna altijd in huis. Maak ik er geen soep of frittata van, dan maak ik deze plaattaart klaar. Heel makkelijk, lekker en een streling voor het oog!

receptNeem vooral het witte deel van de prei, want die is het zachts en bevat ook het minste vuil. Je kan de plakjes het best wassen door ze een voor een onder de kraan te houden om ze zo voorzichtig schoon te maken. Laat even uitlekken op keukenpapier alvorens ze bovenop de gerookte zalm te dresseren. Druppel best nog wat olijfolie over de prei en kruid naar wens met peper en zout. Daarna mag de plaattaart voor een halfuurtje de oven in op 180°.

p1040309 4

Smakelijk!!

3 gedachten over “Plaattaart met prei en gerookte zalm”

  1. Pingback: Couscousparels met prei en gerookte zalm | Goestjes

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.