Deze tartaar van zalm met rammenas is klaar in een kwartiertje. Het is een perfect licht voorgerecht & en kan ook perfect als hapje dienen (denk maar aan de feestdagen …).
Geïnspireerd na bezoekje aan Souvenir wou ik eens met rammenas gaan experimenteren. Deze vergeten groente was eigenlijk nog nooit eerder mijn keukentje binnengekomen. Ik combineerde de radijsachtige rammenas met groene appel, rauwe zalm en sojasaus: zéér lekker! Met andere woorden: rammenasexperiment geslaagd!
Telkens als ik zalm klaarmaak gebruik ik het dunnere stuk van de filet om tartaar te maken. Dit stuk is niet ideaal om te bakken en is bovendien iets vettiger. Maar net door zijn ietwat smeuïgere textuur is zo’n dun stukje wél ideaal om rauw op te eten. Dus vanaf nu hou je de mooie dikke stukken om te bakken en maak je van de rest tartaar 🙂
Het handige is dat je dit hapje vooraf kan klaarmaken. Werk je gerechtje af met een schijfje rammenas, mooi toch?
Pingback: Sashimi lunchbox met zalm en avocado | Goestjes
Pingback: Amuse met makreel, avocadocrème en frisse citrusyoghurt | Goestjes