fbpx
Lunchtime Recepten

Carpaccio van verse vijg met rode biet

24 oktober 2014

In dit smaakvolle slaatje combineren we supergezonde rode bieten en verse vijgen met frisse ricotta. Het duurt ongeveer 20 minuten om dit slaatje te maken.

ingredienten 2

Ik hou wel van de aardse smaak van rode bieten, al is dat niet altijd zo geweest. Ik at voor het eerst rode biet enkele jaren geleden in New York. Na een wandeling op The High Line ging ik met een vriend  snel iets eten in Chelsea Market. De keuze viel op een slaatje met rode biet, want dat wou ik wel eens proeven. Echt smakelijk was het toen niet, ik moest duidelijk aan de specifieke smaak wennen.  Maar ondertussen ben ik die aardse smaak van rode bieten écht gaan appreciëren en zijn ze een smaakvolle meerwaarde in heel wat van mijn gerechten.

Recept 2

De kunst zit hem vooral in het combineren van deze supergezonde bieten met de juiste ingrediënten. Hier doen we dat  met zoete verse vijgen,  fris-korrelige ricotta en amandelschilfers.  De amandelschilfers rooster je best heel kort in een hete tefalpan zonder vetstof. Blijf er bij want ze kunnen heel snel aanbranden!

smakelijk

Prachtig toch dit slaatje? Bijna zo prachtig als het boeket bloemen dat ik van mijn liefste kreeg 🙂

Misschien vind je dit ook wel leuk?

3 Reacties

 • Wat is jou reactie? Goestjes zonder vlees | Goestjes 3 maart 2015 at 12:24

  […] Carpaccio van verse vijg met rode biet:Nog geen inspiratie genoeg met Goestjes alleen? Check dan zeker eens bij mijn collega bloggers van The Forest Feast, Hemsley & Hemsley en Yellow Lemon Tree. Smakelijk! […]

 • Wat is jou reactie? Carpaccio van rode biet, verse vijgen en geitenkaas - Hapjes Princess 6 november 2015 at 06:36

  […] en geitenkaas. Mijn idee om rode biet te combineren verse vijgen kwam ik tegen bij dit recept van Goestjes. Wissel een plakje rode biet, afwisselend met een pakje vijg en combineer met een verse […]

 • Wat is jou reactie? Carpaccio van rode biet, verse vijgen en geitenkaas - Hapjesprinses 17 maart 2019 at 13:20

  […] is ook heerlijk. Mijn idee om rode biet te combineren verse vijgen kwam ik tegen bij dit recept van Goestjes. Wissel een plakje rode biet, afwisselend met een pakje vijg en combineer met een verse smeuïge […]

 • Laat een reactie na

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.