Red coleslaw met appelsien

Rode variant op de klassieke coleslaw met -hoe kan het ook anders?- rode kool als hoofdingrediënt. Dit rode koolslaatje vraagt ongeveer 20 minuten bereidingstijd. Coleslaw wordt in The States klassiek klaargemaakt met witte kool, appel &  mayonaise en dient vaak als sidedish bij barbecues en spareribs.

Goestjesburger met muntpesto

Deze home-made burger maken we met kippengehakt en werken we af met een superlekkere muntpesto en verse groentjes. In het totaal zal je toch een halfuur bezig zijn om deze burgers klaar te maken. Begin alvast met een komkommer en twee tomaten in plakjes te snijden. Deze zullen dienen als garnituur op de burger.

Sesamkip // Komkommer

Krokante kippenblokjes met een korstje van sesamzaadjes met daarbij komkommer gemarineerd in sojasaus. Tijdens onze reis in Japan leerde ik van de Japanners hoe ze komkommer combineren met sojasaus. Sindsdien zijn deze twee voor mij voorgoed met elkaar verbonden.

Ceviche van zalm met avocado

Rauwe zalm gemarineerd in citruszuren, afgewerkt met avocado en rode ui. Speciaal voor de fans van rauwe vis en de Zuid-Amerikaanse keuken! Ceviche mag dan nogal zwaar klinken, het is eigenlijk een eenvoudige bereiding waarbij rauwe vis wordt gemarineerd in citruszuren. Het wordt vooral veel gegeten in de kuststreken van Zuid-Amerika.

Aardbeien caprese

Makkelijk zomers slaatje als alternatief voor de klassieke tomaat-mozzarella. In de zomer vind ik het heerlijk om aardbeien in mijn gerechten te verwerken. Ik experimenteer er graag mee en vind aardbeien echt super lekker in combinatie met balsamico, zoals hier in dit slaatje. Gebruik zoveel aardbeien als je zelf wil om deze caprese te maken, …

Aardbeien caprese Lees verder »