Venkelstoofpot met kippendijen en rijst
Heerlijke venkelstoofpot met kippendijen, snel klaar want de stoofpot doet het werk voor jou! Smakelijk!
Heerlijke venkelstoofpot met kippendijen, snel klaar want de stoofpot doet het werk voor jou! Smakelijk!
Lasagne, maar dan in een pot en zonder gedoe. Wauw, dat kan niet anders dan top zijn, yes yes! Ik beloof je, eens je deze eenpanslasagne met scampi’s een keer gemaakt hebt zal deze een vaste waarde op jouw tafel worden want snel, makkelijk en super lekker! En alles in een pot. Dat bespaart je …
Wist je dat couscous al duizenden jaren geleden werd gegeten in Noord-Afrika?! Het is echt een van de oudste graansoorten ter wereld en wordt nog steeds veel gegeten, hier en vooral ook daar dus. Die minigraantjes bewezen doorheen de tijd dat ze megalekker en makkelijk zijn! Wij gaan er een heerlijk zomerse budha bowl mee …
Een heerlijke Mexicaanse nachoschotel met gehakt?! Dat is echt ultiem comfortfood! Heerlijk zowel bij de apero of gewoon als volwaardige maaltijd, want: why not? De nachoschotel is perfect voor een gezellige avond thuis, ik zeg maar iets, op je terras met vrienden of familie. Dus waar wacht je nog op? Tis niet elke dag dat …
Pasta vongole, een eenvoudige klassieker uit de Italiaanse keuken. We voegen er wat venkel en kerstomaatjes aan toe voor extra groentjes én extra smaak! Vongole koop je best in de viswinkel. Hoewel dit gerecht misschien wat ‘specialer’ klinkt is het super eenvoudig klaar te maken, dus go for it! Bij ons trouwens ook een schot …
Een heerlijk stukske fried chicken, serieus dat is smullen! En neen, je hoeft er nie voor naar de KFC. En ja, je kan dat super gemakkelijk zelf maken, of wat had je nu gedacht. Die gefrituurde kip, die komt natuurlijk overgevlogen vanuit de VS, meerbepaald vanuit het zuiden. Daar is het al een tijd razend …
Homemade Fried Chicken met ovenkrieltjes, lookmayo en sla Lees verder »
Vandaag heb ik het met jou graag over lokaal en seizoensgebonden. Twee termen die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn uit de gastronomie.Vaak geven restaurants je een overzicht van waar ze hun ingrediënten exact halen of vertelt de gastvrouw je met trots welke lokale kaasmakerij de kaas produceerde of welke boer de groenten levert. …
Asperges met tagliatelle, hollandaisesaus en roodbaarshaasje Lees verder »
Traybake, wat is dat dan? Wel, voor mij is een traybake een van de eenvoudigste manieren om goed eten te maken zonder gedoe. Want, eigenlijk hoef je alleen maar je ingrediënten op een bakplaat (of traybake) te leggen, goed te kruiden en dan in de oven te schuiven. Intussen kan je nog een wasje insteken, …
Romige veggie traybake met gnocchi, prei en wortel Lees verder »
Ik had gedacht dat we intussen toch al wat de lente gingen voelen. Dat ik je ging mogen verwennen met een receptje waarbij je de lente op je bord ook al kon proeven, misschien een slaatje of iets dergelijks. Maar gezien de huidige omstandigheden ga ik het bij comfortfood van de bovenste plank houden. Comfortfood …
Foodsnob over here! Ik geef het toe, ik ben een foodsnob. Ik hou nu eenmaal keihard van goed eten. Van vers eten, gemaakt met goeie ingrediënten, op smaak gebracht met de juiste kruiden en smaakmakers. Van een goed stukje vlees, van kaas vers van de bol, van handgepelde garnaaltjes en van groenten van ’t seizoen. …
Goedkoop goed eten: macaroni met prei en cheddarsaus, budgetkoken op haar best Lees verder »