Ovengebakken halloumi in tomatensaus
Een heerlijk hartverwarmend veggie gerecht met gebakken halloumi in de hoofdrol.
Een heerlijk hartverwarmend veggie gerecht met gebakken halloumi in de hoofdrol.
Schelvis, een visje van bij ons Schelvis is een heerlijke vis om mee te koken. Hij komt uit onze Noordzee en is net iets zachter van textuur dan kabeljauw. Doordat ze heel gelijkaardig zijn kan je eigenlijk in elke recept met kabeljauw de kabeljauw door schelvis vervangen – en omgekeerd! Het schelvishaasje gaan we met lichte …
Wrapkes for the win Enchilada’s, dat zijn eigenlijk wraps. En wraps, die komen hier heel geregeld op tafel moet ik zeggen. Tijdens de lunch zijn ze ideaal als er eens geen brood in huis is. Dan kijk ik wat er zoal in mijn koelkast ligt en beleg ik daar een wrapke mee. Maar wraps zijn ook overheerlijk met gyros en …
Heerlijke vegetarische bloemkoolcurry met kikkererwten en worteltjes. Klaar in een halfuurtje en je hoeft er meer 1 pot voor vuil te maken! Bovendien is deze curry ook freezer friendly.
Lekkere en eenvoudige pasta met kaassaus, prei en ham.
Pasta is altijd een goed idee Want pasta heb je meestal wel in huis én is ook in het beste geval snel klaar. Deze pasta met geroosterde courgette maakte ik zelf klaar met 2 verschillende soorten pasta, restjes van twee verpakkingen die ik samen gooide. Je checkt wel best even de kooktijden als je dit …
Pasta met courgette, gerookte zalm en mascarpone Lees verder »
Het mag dan niet altijd zomer zijn als ik uit mijn raam kijk, dat neemt niet weg dat de zon toch mag schijnen op onze bordjes! Komkommer en aardbei schreeuwen zomer voor mij. Ik combineerde ze in deze salade met geroosterde courgette. Easy en mega lekker! Bijvoorbeeld als lunch, eventueel met wat brood erbij, of …
Slaatje met geroosterde courgette, komkommer en aardbei Lees verder »
Yes ze zijn er: de asperges! Wel nog wat aan de dure kant, maar in het weekend mag dat wel eens zeker? Dit gerecht heb je zo klaar en zal zeker iedereen aan tafel bekoren! Ik gebruik hier gnocchi, dit zijn een soort van deegballetjes gemaakt van aardappelpuree en bloem. Je kan ze zelf maken …
Asperges met romige gnocchi al limone en gerookte zalm Lees verder »
Roquamole is een samenvoeging van Roquefort en guacamole. En dat is ook wat het is, een heerlijke, creamy, salty, fluweelzachte dip van avocado met roquefortkaas door gemengd. Net eens iets anders dan de klassieke dips die normaal op je aperotafel staan, snel klaar & overheerlijk. Serveer met je favoriete dipkoekjes, stokjes of nacho’s. Dat wordt …
Yes, nog eens een heerlijk & doodeenvoudig visgerecht! Ik vond vis wat ondervertegenwoordigd op Goestjes, dus vandaar. Het leuke aan dit recept is dat je er eigenlijk enkel een bakplaat en één kleine kookpot moet voor vuil maken. Want de asperges en de zalm kunnen we op dezelfde bakplaat roosteren. Dit zalmrecept is ook een …