Traybake met gnocchi, wortel, prei, boursin

Romige veggie traybake met gnocchi, prei en wortel

Traybake, wat is dat dan?

Wel, voor mij is een traybake een van de eenvoudigste manieren om goed eten te maken zonder gedoe. Want, eigenlijk hoef je alleen maar je ingrediënten op een bakplaat (of traybake) te leggen, goed te kruiden en dan in de oven te schuiven.

Intussen kan je nog een wasje insteken, zelfs nog eentje uithangen en oplooien. Je kan een gezelschapsspel met je kindjes spelen, je facturen betalen of gewoon efkes chillen in de zetel.

Want, terwijl je iets anders doet maakt de oven je traybake voor je klaar.

Traybake met gnocchi, prei en wortel

Toen ik het recept voor deze traybake deelde met mijn members van het Goestjes Weekmenu, kreeg ik toch een paar keer de vraag in mijn inbox of het echt ok was om die gnocchi rauw op de traybake mee de oven in te steken. En yes, dat is helemaal ok! Let er wel op dat je dus echte gnocchiballetjes koopt, zoals deze of deze.

Je legt die dus gewoon op je bakplaat, samen met stukjes wortel en stukjes prei. We besprenkelen met olijfolie en kruiden naar goesting met peper, zout en rozemarijn. We leggen ook nog een Boursin Cuisine kaasje in het midden, dat zal mooi smelten tot een heerlijk sausje, en hup, de oven in!

Goesting gekregen?

Het recept voor 2 personen vind je hieronder! Je hebt er zo’n 10 minuutjes voorbereiding voor nodig om de groenten te snijden en de oven doet in zo’n 20 minuten al het werk voor jou. Smakelijk!

2

Ingrediënten
  

  • 3 stelen prei
  • 4 wortels (geschild en in blokjes gesneden)
  • 400 g gnocchi
  • 1 potje Boursin Cuisine ((knoflook en fijne kruiden))
  • scheut Olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el bladpeterselie (grof gehakt)

Bereiding
 

  • Verwarm je oven voor op 220 °C en bedek een bakplaat met bakpapier of een herbruikbaar bakvel.
  • Hak de prei in stukjes, spoel goed en dep droog. Verdeel de prei samen met de wortelstukjes en gnocchi over je bakplaat. Kruid met peper, zout en gedroogde tijm.
  • Besprenkel met olijfolie en verdeel goed. Rooster 10 minuten in je oven.
  • Maak wat plaats in het midden van je bakplaat en leg nu ook de Boursin Cuisine op de bakplaat. Laat nog 10 minuten mee roosteren in de oven.
  • Rooster intussen de pijnboompitten in een antikleefpannetje op een zacht vuur.
  • Meng de groenten, gnocchi en de kaas door mekaar, schep op de borden en werk af met de pijnboompitjes.
Druk dit recept af

Gek op het gemak van traybakes? In de GoestjesClub vind je heel wat heerlijke traybake recepten. Speuren naar de makkelijkste bereidingswijzen, dat is mijn ding én dat deel ik graag met jou! Goesting gekregen? Ontdek wat de GoestjesClub voor jou in petto heeft. Klik hier voor meer informatie of om meteen de eerste week gratis te proberen!

1 gedachte over “Romige veggie traybake met gnocchi, prei en wortel”

  1. 5 stars
    Mijn man was wat sceptisch toen hij zag wat ik ging maken, maar oh boy het viel in de smaak!! 😋 Lekker comfortfood receptje maar toch met goeie portie groenten. Enkel een bemerking/vraag of het oke is om olijfolie te gebruiken aangezien oven op 220graden staat? (ergens gelezen dat olijfolie maar max tot 180 graden verwarmd mag worden).

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.