Toen ik zo’n goed jaartje geleden mijn weekmenu lanceerde, was het vooral mijn doel om je stress rond dagelijkse kost weg te nemen en je te inspireren om elke dag goed te koken zonder gedoe. Maar daarnaast zijn er blijkbaar nog enkele supertoffe extraatjes waar ik toendertijd niet bij stilstond.
Het mooiste compliment dat ik al meermaals kreeg is dat leden van Goestjes, dankzij het koken met mijn recepten weer graag koken. Dat ze bovendien nieuwe ingrediënten leren kennen die ze anders links zouden laten liggen. Dat ik ze uitdaag om nieuwe smaakcombinaties uit te proberen en dat ze meer dan ooit leren hoe je met kruiden en smaakmakers gerechten op een eenvoudige wijze naar een hoger niveau kan brengen.
I die.
Echt hoe leuk is het om meer smaak op je bord te mogen brengen! Zalig, vind ik dat.
Het recept voor deze krieltjes met saffraan is daar echt een heel goed voorbeeld van. Het is een heerlijk smaakvol gerecht dat weinig moeite vraagt. Ik deel het recept voor deze krieltjes dan ook heel graag met jou! Het recept vind je hieronder, smakelijk!
Saffraan krieltjes met witloofslaatje, gehakt en looksaus – recept voor 2 personen, klaar in nog geen halfuurtje
Ingrediënten
- 400 g krielaardappelen
- 1 à 2 kropjes witloof
- 200 g gehakt
- 2 el boter
- 5- tal draadjes saffraan
- 1 tl paprikapoeder
- 4 el Griekse yoghurt
- 4 el Mayonaise
- 1 teen knoflook (geperst)
Bereiding
- Halveer de krieltjes en kook ze beetgaar.
- Verwarm je oven voor op 220° C en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de boter in een grote pan (hier bakken we straks het gehakt in) en voeg er de saffraandraadjes aan toe.
- Giet de patatjes af en verdeel over je bakplaat. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- Overgiet de patatjes met de saffraanboter en meng goed. Bak de patatjes nog zo’n 10minuten in je oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Maak intussen het sausje. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met mayonaise en de fijngehakte look. Proef en breng evt. verder op smaak met wat zout.
- Halveer het witloof, verwijder de harde onderkant en binnenkant en hak fijn. Kruid met peper en zout.
- Doe wat boter of vetstof naar keuze in een braadpan en bak het gehakt rul.
- Haal de patatjes uit de oven en verdeel over de borden. Schep er het gehakt over, dan het witloof en werk af met de looksaus.dan het
Tip
Kids involved? Serveer de patatjes en het gehakt apart als ze dat liever hebben. Vervang het witloof eventueel door plakjes komkommer en/of kerstomaatje
Wil je ook graag beter eten leren maken zonder er zelf bij stil te staan? Ben je ook benieuwd hoe je met een beperkt aantal kruiden en smaakmakers je dagelijkse kost meteen naar een niveautje hoger kan brengen? Wel, met het Goestjes Weekmenu help ik je daar maar al te graag bij! Klik hier om het eens een weekje gratis te proberen!