Saffraankrieltjes met gehakt, witloofslaatje en homemade looksaus
2
Ingrediënten
400gkrielaardappelen
1à 2 kropjes witloof
200ggehakt
2el boter
5-tal draadjes saffraan
1tl paprikapoeder
4el Griekse yoghurt
4el Mayonaise
1teen knoflook(geperst)
Direct in je mandje bij
Bereiding
Halveer de krieltjes en kook ze beetgaar.
Verwarm je oven voor op 220° C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Smelt de boter in een grote pan (hier bakken we straks het gehakt in) en voeg er de saffraandraadjes aan toe.
Giet de patatjes af en verdeel over je bakplaat. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
Overgiet de patatjes met de saffraanboter en meng goed. Bak de patatjes nog zo’n 10minuten in je oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Maak intussen het sausje. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met mayonaise en de fijngehakte look. Proef en breng evt. verder op smaak met wat zout.
Halveer het witloof, verwijder de harde onderkant en binnenkant en hak fijn. Kruid met peper en zout.
Doe wat boter of vetstof naar keuze in een braadpan en bak het gehakt rul.
Haal de patatjes uit de oven en verdeel over de borden. Schep er het gehakt over, dan het witloof en werk af met de looksaus.dan het
Tip
Veggie? Vervang het gehakt door veggie gehakt en kruid het stevig naar goesting.
Kids involved? Serveer de patatjes en het gehakt apart als ze dat liever hebben. Vervang het witloof eventueel door plakjes komkommer en/of kerstomaatje