balletjes van gehakt met thaise groene curry en witloof

Thaise gehaktballetjes met witloof

To gehakt or not to gehakt

Ik weet niet hoe dat bij jou gaat, maar bij ons is gehakt op tafel sowieso een winner. Ja, ik eet ook dat ook gewoon graag eigenlijk, het liefst nog rauw zelfs ook. Ik durf dus al wel eens snoepen van het gehakt alvorens het effectief ook in de pan te leggen, sorry not sorry! Het moet maar zo goed niet zijn he zeg!

Ook onze Theo kijkt blij als ik vertel dat we gehaktballetjes gaan eten: ‘mmmm lekker, ik eet dat graag gehakt’. Het wiltoof in dit recept zal hij waarschijnlijk wel wat minder vinden – maar dat houdt me eigenlijk niet tegen om het toch voor te schotelen. Naast een groente die hij misschien wel lekkerder vindt en waar ikzelf niet te veel extra moeite in moet steken trouwens (vlug wat bloemkoolroostjes of broccoli koken of stomen, kerstomaatjes, plakjes komkommer, of wat avocado bijvoorbeeld).

Witloof, maar dan niet op z’n Vlaams

Gehaktballetjes zijn dan wel een klassieker van bij ons, net als witloof trouwens, de wijze waarop we dit gerecht gaan klaarmaken is geïnspireerd op de Thaise keuken. We gebruiken onder andere kokosmelk en groene curry om een heerlijke currystoofpot te maken. Wat rijst erbij en je kan aan tafel!

Geniet ervan!

Thaise gehaktballetjes met witloof

Dit recept is voor 2 personen en duurt een klein halfuurtje in totaal om klaar te maken

2

Ingrediënten
  

  • 400 g gehakt
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 ui fijngehakt
  • 6 kropjes witloof (In de lengte in 4 gesneden, het harde binnenste verwijder)
  • 125 g basmatirijst
  • 400 ml kokosmelk
  • Peper en zout
  • 1 tl kurkuma
  • olijfolie, kokosolie of vetstof naar keuze
  • 2 à 3 el groen currypasta
  • Enkele blaadjes verse basilicum (grof gehakt)

Bereiding
 

  • Doe het gehakt in een grote mengkom, kruid met peper en zouten doe er de gehakte look en de kurkuma bij. Meng goed endraai er balletjes van.
  • Doe wat vetstof in een stoofpot en kleur de balletjes aan op eenredelijk hoog vuur. Doe er de ui en het witloof bij en laat zo’n 5minuten aanstoven. Voeg nu ook de currypasta toe en dekokosmelk en zet het deksel op de pot. Laat zo’n 10 minutenpruttelen.
  • Kook intussen ook de rijst zoals beschreven staat op deverpakking.
  • Serveer de gehaktballetjes met de rijst, werk af met wat versebasilicum.

Tip

Ben je vegetariër? Maak dit gerecht dan met vegetarische balletjes of tofu. Bak de balletjes apart in de pan en voeg ze dan als laatste toe aan de curry. Kies je voor stukjes tofu? Kruid ze dan rijkelijk met dubbel zoveel kruiden als de balletjes en bak ze apart in wat olijfolie. Voeg ze ook op het einde toe aan de curry.
Druk dit recept af

Wil je meer recepten zoals deze? Dit is een recept uit het het weekmenu van de GoestjesClub. Wist je dat je de clup nu simpelweg een weekje gratis kan uittesten door hier link te klikken?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.