6kropjeswitloof(In de lengte in 4 gesneden, het harde binnenste verwijder)
125gbasmatirijst
400mlkokosmelk
Peper en zout
1tlkurkuma
olijfolie, kokosolie of vetstof naar keuze
2 à 3elgroen currypasta
Enkeleblaadjesverse basilicum(grof gehakt)
Direct in je mandje bij
Bereiding
Doe het gehakt in een grote mengkom, kruid met peper en zouten doe er de gehakte look en de kurkuma bij. Meng goed endraai er balletjes van.
Doe wat vetstof in een stoofpot en kleur de balletjes aan op eenredelijk hoog vuur. Doe er de ui en het witloof bij en laat zo’n 5minuten aanstoven. Voeg nu ook de currypasta toe en dekokosmelk en zet het deksel op de pot. Laat zo’n 10 minutenpruttelen.
Kook intussen ook de rijst zoals beschreven staat op deverpakking.
Serveer de gehaktballetjes met de rijst, werk af met wat versebasilicum.
Tip
Ben je vegetariër? Maak dit gerecht dan met vegetarische balletjes of tofu. Bak de balletjes apart in de pan en voeg ze dan als laatste toe aan de curry. Kies je voor stukjes tofu? Kruid ze dan rijkelijk met dubbel zoveel kruiden als de balletjes en bak ze apart in wat olijfolie. Voeg ze ook op het einde toe aan de curry.