Salade met spruitjes en kip: een winterse Ceasar salad

Spruitjes for the win!

Zolang het februari is kunnen we nog volop van spruitjes genieten. En dat is wat ik ook ten volle doe! Op Instagram postte ik onlangs een heerlijk recept voor pizza met spruitjes, geitenkaas en venkelsalami, zag je het passeren? Echt een topperke dat heel weinig werk kost en superlekker is!

Een beetje zoals deze ceasar salad dus. Een waar feest op je bord, een feest van geroosterde spruitjes en kip, daarbij knapperige little gem en krokante broodcroutons en daarbij nog een heerlijke dressing op basis van yoghurt, mayonaise, ansjovisjes en parmezaan. Dit is echt een lievelingelingetje van mij, dus ik moest het wel met je delen!

Here we go:

Recept voor winterse Ceasar salad met geroosterde spruitjes:

Voor 2 personen, klaar in een klein halfuurtje (incl. oventijd)

2

Ingrediënten
  

  • 300 g Kipfilet, in hapklare stukken
  • 250 g spruitjes (gekuist en gehalveerd)
  • 4 sneden (oud) brood
  • 2 Little gems (slaharten)
  • snuf lookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • 2 zoute ansjovissen
  • Griekse yoghurt
  • 4 el geraspte Parmezaan
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook (gepeld en grof gehakt)
  • peper en zout

Bereiding
 

  • Verwarm je oven voor op 200 °C en bedek je bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de spruitjes over de bakplaat en leg er de kip bij. Kruid royaal met peper, zout en paprikapoeder. Overgiet met olijfolie en meng, roer even om. Zet in de oven en laat zo’n 15 à 20 min. roosteren. Roer tussendoor eens. Haal uit de oven en laat lauw worden.
  • Kook intussen de eieren hard, zo’n 10 min., spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel de eieren in snijd in parten. Verwijder de harde onderkant van de little gems in verdeel in de lengte in 4. Scheur de blaadjes wat los.
  • Verhit een zeer royale scheut olijfolie in een antikleefpan, Doe er de blokjes brood bij, kruid met peper, zout, look- en paprikapoeder. Roer goed zodat het brood rondom rond gekruid is en mooi bedekt met olie. Bak zo’n 5 min. tot ze goudbruin zijn.
  • Doe voor de dressing de mayonaise, yoghurt, ansjovis, look en Parmezaan in het hakmolentje van je mixer en mix fijn. Voeg indien nodig wat water toe.
  • Meng de little gem me de kip en de spruitjes. Werk af met de croutons en de hardgekookte eitjes en serveer met de dressing. Smakelijk!

Tip

*Veggie? Vervang de kip dan door vegetarische kipstukjes of door kikkererwten
*Neem zeker de gezouten versie van de ansjovisjes, in een bokaaltje. Die kan je achteraf ook nog lang bewaren Ik geef toe, hier gaat dat niet lang mee want ik eet dat super graag! Lekker om een pizza mee te pimpen of een homemade broodje martino mee te maken, als hapje of gewoon zo op de boterham!
Druk dit recept af

Goesting gekregen in nog meer salades? Volg me dan zeker ook op Instagram! Daar deel ik geregeld kookinspiratie, ook voor slaatjes!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.