Verwarm je oven voor op 200 °C en bedek je bakplaat met bakpapier.
Verdeel de spruitjes over de bakplaat en leg er de kip bij. Kruid royaal met peper, zout en paprikapoeder. Overgiet met olijfolie en meng, roer even om. Zet in de oven en laat zo’n 15 à 20 min. roosteren. Roer tussendoor eens. Haal uit de oven en laat lauw worden.
Kook intussen de eieren hard, zo’n 10 min., spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel de eieren in snijd in parten. Verwijder de harde onderkant van de little gems in verdeel in de lengte in 4. Scheur de blaadjes wat los.
Verhit een zeer royale scheut olijfolie in een antikleefpan, Doe er de blokjes brood bij, kruid met peper, zout, look- en paprikapoeder. Roer goed zodat het brood rondom rond gekruid is en mooi bedekt met olie. Bak zo’n 5 min. tot ze goudbruin zijn.
Doe voor de dressing de mayonaise, yoghurt, ansjovis, look en Parmezaan in het hakmolentje van je mixer en mix fijn. Voeg indien nodig wat water toe.
Meng de little gem me de kip en de spruitjes. Werk af met de croutons en de hardgekookte eitjes en serveer met de dressing. Smakelijk!
Tip
*Veggie? Vervang de kip dan door vegetarische kipstukjes of door kikkererwten*Neem zeker de gezouten versie van de ansjovisjes, in een bokaaltje. Die kan je achteraf ook nog lang bewaren Ik geef toe, hier gaat dat niet lang mee want ik eet dat super graag! Lekker om een pizza mee te pimpen of een homemade broodje martino mee te maken, als hapje of gewoon zo op de boterham!