Kipstoofpot met pastinaak, pompoen en tarwekorrels

Seizoensgroenten? Yes please!

Bij Goestjes houden we van seizoensgebonden eten. Als je groenten eet die in ‘t seizoen zijn, eet je ze op hun best én op hun best geprijsd. Dubbel zo lekker en dubbel zo interessant! ⁠Ik vind het bovendien fijn om mij te laten inspireren door die seizoensingrediënten. Dat geeft me precies een extra push om creatief de keuken in te duiken.⁠

Ik ging voor dit recept aan de slag met pompoen en pastinaak als seizoenstoppers van het moment. De groenten gaan in één pot samen met de kip, kippenbouillon en tarwekorrels. Heel weinig werk, slechts een pot of af te wassen en een smaakbommeke van jewelste – just how we like it!

Extra variatie op je bord

Ook in het de GoestjesClub koken we seizoensgebonden. Niet alleen merk je het verschil aan de kassa, door het seizoen als leidraad te nemen proef je ook eens van ingrediënten die je anders misschien niet ging proberen. En dat maakt het doordeweeks koken dan weer boeiend en extra lekker!⁠

In het weekmenu dat ik voor de leden van de GoestjesClub wekelijks bedenk hanteer ik de zowat de 80-20 regel, als in: we eten voor ongeveer 80 procent seizoensgebonden en dan voor de rest durven we al wel eens afwijken – want ja, soms is het gewoon fijn en lekker om eens buiten de lijntjes te kleuren he.⁠

Geniet alvast van dit overheerlijke makkelijke recept met de beste groentjes van ‘t seizoen!

Kipstoofpot met tarwekorrels, pompoen en pastinaak: het recept

2

Ingrediënten
  

  • 200 g pompoen, in blokjes gesneden ((ik gebruik voorgesneden diepvriespompoen))
  • 2 kleine pastinaken (of 1 grote) (in blokjes gesneden)
  • 125 g tarwerkorrels
  • 4 kippenhaasjes of 2 kipfilets in de lengte gehalveerd
  • olijfolie
  • 1 à 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 el mosterd
  • 1 lenteui, in ringetjes

Bereiding
 

  • Verhit wat olijfolie in een stoofpot, doe er de groenten bij. Kruid met peper en zout en stoof zo’n 5 minuten aan.
  • Breng 1 liter water aan de kook en los er de bouillon in op. Voeg de mosterd toe en roer.
  • Leg de kip bij de groenten in de pot, overgiet met de bouillon en laat 5 minuutjes pruttelen. Voeg er nu ook de graantjes aan toe en laat nog eens zo’n 15 minuten mee pruttelen met het deksel half op de pot
  • Schep op bordjes en werk af met de lente-ui.
Druk dit recept af

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.