Dit weekend trokken we nog eens richting kust. We hebben het geluk dat we er in De Panne kunnen logeren in het appartement van mijn ouders. Hoewel het niet echt ver weg is, is het toch echt direct een ander gevoel om zo efkes aan het zeetje te zijn. En we weten allemaal dat er helaas niet al te veel andere dingen te beleven vallen op dit moment…
Ja tis wel een hele verhuis inderdaad, zo met twee kleine kindjes op stap gaan. Maar intussen zijn wel al wat geroutineerd. Ik heb ook lijstjes gemaakt van de zaken die we altijd moeten meehebben en dat is echt een gigantische hulp. Bovendien heb ik ook een knop in mijn hoofd omgedraaid en probeer ik mij dat inpakken en verhuizen niet te ontzien. Iets van gewoon doordoen en denken aan de fijne momenten die eraan zitten te komen. En eigenlijk, moest ik het timen, zijn we misschien al bij al een uurtje bezig met alles pakken en inladen. Dat is nog wel ca va he?
Eens aan de zee blijven we ook niet in ons kot. Laat ons zeggen dat de papa des huizes geen zittend gat heeft. Dus ja, we zijn snel met 2 kids, een draagdoek, een draagzak en een rugzak op pad. Soms ook eens met de buggy maar dat is aan de kust wel minder handig. We laten Theo zoveel mogelijk stappen, maar de draagzak is dan de oplossing voor als het even niet meer lukt. Dat of de schouders van zijn papa.
Als we aan de kust zijn, dan hou ik het eten wel extra makkelijk. Kwestie van zoveel mogelijk van de vrije tijd kunnen genieten.
Dit stond op het menu het voorbije weekend:
- Vrijdagavond toen we arriveerden had ik alvast homemade groene curry met kip mee uit de diepvries, daarbij kookte ik wat basmatirijst.
- Zaterdagavond was er datenight met een goeie steak van Dierendonck, ovengebakken frietjes van zoete aardappel en een slaatje.
- Zondag aten we ‘s middags met Theo kip aan ‘tspit met puree van bloemkool en aardappel en de heerlijke, supersimpele appelmoes van The Messy chef (nie normaal lekker: believe me! Voor de kidsproof versie mss wel de whisky weglaten 😉).
- Als ontbijt waren er verse sinterklaaskoeken van de plaatselijke bakkerij en ‘s middags gewoon goed brood met goed beleg. Ik had ook nog verse pompoensoep mee die ik thuis nog had gemaakt.
- Tussendoor eet Theo graag een fruitje, mandarijntjes zijn ideaal, aangevuld met eens een banaan, wat rozijntjes of eens een koekske. Wij zo een beetje van ‘t zelfde, aangevuld met een taartje op zondag van bij de goeie patisserie.
Hoe pak jij dat aan, zo een weekendje weg met het gezin? Bijkomende tips zeker welkom!
X
Jozefien