Thailand is een droom van een reisbestemming. De tempels zijn er sprookjesachtig, de stranden paradijselijk en de mensen hartelijk. En daarbovenop is er nog eens het het verrukkelijke eten, te vinden op elke hoek van elke straat: hartige pad thai, de kruidige kokossoep thom kha kai, mierzoete mango met sticky rice en natuurlijk de kleurrijke curry’s.
Een van de hoogtepunten van de reis was dan ook een kookworkshop met onze Thaise gastvrouw. Zij leerde ons hoe we de groene curry waar we bijna dagelijks van smulden ook gewoon thuis konden maken. Ondertussen is dit een beproefd recept geworden, eentje dat ik met alle plezier met jullie wil delen.

De basisingrediënten voor de curry zijn kip, groene groenten, kokosmelk en groene currypasta. Die laatste kan je zelf maken, maar ik koop groene currypasta gewoon in de (Aziatsiche) supermarkt.

Ingrediënten Thaise groene curry (4 personen):
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 courgette
- prinsessenboontjes
- eventueel nog andere groene groenten naar smaak (groene paprika, selder, …)
- 2 koffielepels Kaffir limoenblaadjes (ook verkrijgbaar in een potje in de reguliere supermarkt)
- 4 à 5 koffielepels groene currypasta
- 3 stengels citroengras
- 400 ml kokosmelk
- 500 gr kipfilet
- peper en zout
- olijfolie

De bereiding zelf is relatief eenvoudig. Snij de groentjes grof en verdeel de kip ik stukjes van ongeveer 5 cm diameter. Kruid deze met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en doe de groenten samen met de kip in de pot. Voeg ook het citroengras, de currypasta en de limoenblaadjes toe. Meng alles goed door elkaar en laat dit ongeveer 5 minuten aanstoven. Voeg vervolgens de kokosmelk toe, roer goed om en laat verder sudderen op een gemiddeld vuurtje. Roer af en toe en proef of de curry voldoende gekruid is. Voeg indien nodig nog wat currypasta of limoenblaadjes toe.

Nadat de curry ongeveer een kwartiertje heeft gesudderd is hij klaar. Vis het citroengras uit het stoofpotje en en serveer de groene curry met rijst. รสอร่อย!