Snelle Pad Thai met scampi’s

Pad thai is een eenvoudig populair gerecht uit de Thaise keuken. Ik at het voor het eerst toen ik met mijn zus op reis was in Thailand. Dat moet intussen ook zo’n 10 jaar geleden zijn. En man, wat waren we nog jong en onbezonnen zeg!

Jozefien in Thailand

Ik heb nogal een gastronomisch geheugen. Ik herinner me dan ook exact de plek waar ik dit lekkere noedelgerecht voor het eerst at. We waren met de trein onderweg van Bangkok naar Chiang Mai en hadden een tussenstop van een paar uur. Daar ergens op het terras van een piepklein restaurantje in de buurt van het station, proefde ik gezeten op een plastic stoel voor het eerst heerlijke pad thai .

Ik wil niet beweren dat mijn recept voor Pad Thai even verrukkelijk en memorabel zal zijn als de real Thaise deal, maar lekker is ie in ieder geval wel, lekker én snel klaar! En misschien kan ik je zo in deze tijden van herfstig weer en #blijfinuwkot een beetje meenemen richting het prachtige, zonnige Thailand.

De scampi’s in dit recept kan je perfect vervangen door stukjes kip, kalkoen of kortgebakken rundsvlees. Wil je een veggie versie maken? Gebruik dan tofu. Snijd de tofu in blokjes en marineer ze zoals Karolien van Karola’s kitchen dat hier doet. De vissaus vervang je in dit geval ook door sojasaus.

En no worries, het lijken misschien wat veel ingrediënten, maar het zijn vooral veel smaakmakers. Dus geen massa’s groenten snijden, want ik gebruik gewoon een zak voorgesneden wokgroenten.

Nog op zoek naar extra easy recepten die je met weinig ingrediënten kan klaarmaken? Download dan mijn gratis e-book: koken uit de voorraadkast. Daarin vind je alle ingrediënten die ik steevast in huis heb én 10 eenvoudige recepten die je met die ingrediënten kan klaarmaken.

Het recept vind je onder de foto!

Snelle pad thai met scampi's

Snelle pad thai met scampi’s

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Materiaal: wok, kookpot voor de noedels, snijplank en mes
  • 10 à 12 scampi’s
  • 250 g noedels
  • Wokolie of arachideolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte gember
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g voorgesneden wokgroenten naar keuze
  • 2 -eetlepels misopasta (zorgt voor een heerlijke umamismaak, te verkrijgen in de meeste supermarkten)
  • 3 eetlepels loempiasaus
  • 2 à 3 eetlepels vissaus (een zoute saus op basis van gefermenteerde vis. Wordt in de Aziatische keuken vaak ter vervanging van zout gebruikt. Verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Kan je door sojasaus vervangen)
  • 1 ei
  • 1/2 de limoen
  • 2 eetlepels grof gehakte ongezouten pindanoten

Recept (15 à 20 minuten):

  • Ontdooi de scampi’s door ze wat in koud water te leggen. Dep droog. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe wat olie in je wok en stoof de sjalot samen met de gemberstukjes glazig. Voeg de look toe en doe er ook de scampi’s bij. Kruid met peper en zout en kleur de scampi’s zo’n 2 minuten aan elke kant. Voeg de wokgroenten toe en laat 2 à 3 minuten garen.
  • Doe de misopasta, zoetzure saus en vissaus bij de pad thai en meng goed.
  • Breek een ei en doe bij de pad thai . Voeg ook meteen de noedels toe en meng goed. Roer tot het ei volledig is gestold en alles goed gemengd is.
  • Breng op smaak met het sap van de limoen en serveer met de gehakte pindanoten.
  • Smakelijk!
pad thai snel klaar met scampi's

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.