fbpx
Lunchtime

Boterham met homemade eiersalade

24 februari 2021
boterham goestjes eiersalade yoghurt dille

Wist je dat één van de vragen die ik het meest gesteld krijg is: maar wat doen we dan met de lunch? Waarop ik steevast antwoord: boterhammen zijn dik ok!

Want wees nu eerlijk: die slaatjes, al goed en wel, maar heb jij tijd en goesting om elke dag groentjes te snijden en te roosteren, dressings te maken en salad bowls samen te stellen?

Jip, je zou je kunnen voorbereiden. Je zou inderdaad een paar uurkes in het weekend kunnen uittrekken om je lunch voor de komende week te prepareren. En ja, heel soms heb ik tijd en zin om op zondag effectief groenten te snijden en te roosteren, pasta en rijst te koken en dressings te maken. Dan hebben we al eens een slaatjesweek. Heel sporadisch.

Maar meestal, eten wij ‘s middags ‘gewoon’ boterhammen. Stutjes met kaas, met goeie charcuterie van den beenhouwer of met mijn eigen goestjesbeleg.

Brood wordt nochtans vaak verguisd als dikmaker. Maar mijn diëtiste vertelde me dat er helemaal niets mis is met brood. Zolang je brood eet met mate, probeert om af te wisselen, kiest voor volkoren varianten en je beleg binnen de perken houdt (dus niet met je vinger in de préparé zit 🤫) is brood geen dikmaker, maar dik ok. OEF!

Nu we zeker zijn dat boterhammen ok zijn (zowel voor je gemak als voor je gezondheid), kunnen we overgaan tot de orde van de dag. Want ik hoor vaak dat boterhammen saai zijn, dat het moeilijk is om te variëren en dat beleg vaak veel mayonaise of vet bevat.

Om je hierbij te helpen vind je hieronder mijn heerlijk recept voor eiersalade. En ik beloof: daar komt geen mayonaise aan te pas! Serveer er een lekker soepje bij en je waant je direct in een of andere hippe lunchbar!

Ingrediënten:
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel fijngehakte verse dille
  • 2 eetlepels mager yoghurt
  • snufje zout
  • snuf cayennepeper
  • Eventueel wat (appel)kappertjes voor de afwerking
Recept:
  • Kook de eieren een 8-tal minuten. Giet af en overgiet onmiddelijk met koud water. Laat afkoelen.
  • Pel de afgekoelde eieren en doe ze in een mengkommetje. Prak ze met een vork. Doe er de yoghurt, dille, cayennepeper en zout bij en meng goed. Kruid bij naar smaak indien nodig
  • Beleg je boterham met de eiersalade en werk af met wat kappertjes.

PS: Je kan de eiersalade verder pimpen met bijvoorbeeld stukjes ham

PPS: Achter de schermen ben ik momenteel druk bezig met het uitwerken van een nieuwe goestjesdienst. Daarmee zal ik je nog meer helpen om elke dag stressvrij goed eten op tafel te zetten, zonder dat het je veel tijd kost. Klik hier als je als eerste op de hoogte wil worden gebracht van de lancering!

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.