Roquamole is een samenvoeging van Roquefort en guacamole. En dat is ook wat het is, een heerlijke, creamy, salty, fluweelzachte dip van avocado met roquefortkaas door gemengd. Net eens iets anders dan de klassieke dips die normaal op je aperotafel staan, snel klaar & overheerlijk. Serveer met je favoriete dipkoekjes, stokjes of nacho’s. Dat wordt smullen!
Wat deze roquamole tegelijk zo geniaal én zo lekker maakt? Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig (een goeie perfect rijpe avocado, wat zure room en een flinke portie roquefortkaas), 1 vork en 1 kommeke. Heb je het graag spicy? Voeg dan wat chilipeper toe. Voor een extra fris zuurtje kan je er ook nog wat limoen over squeezen, maar dus allemaal naar je eigen goesting.
Tips:
- Wil je deze roquamole vooraf maken? Voeg dan zeker wat limoensap toe en dek goed af vooraleer je hem in de koelkast bewaart. Verkleuring zal een beetje optreden, maar die meng je dan gewoon onder de rest van dip want dit doet niets af aan de smaak.
- Denk je van: ‘roquefort dat is toch wat te straf voor mij!’ Maak er dan een klassieke guacamole van door de roquefort weg te laten, wat fijngehakte lenteuitjes bij de avocado te voegen samen met een handvol fijngehakte koriander. Een extra lepel zure room of yoghurt zal voor extra creaminess zorgen.
Meer hapjesinspiratie nodig?
- Driekazendip met crumble van prosciuttoham
- Vegan bloemkoolboutjes met dip op basis van cashewnoten
- Auberginerolletjes gevuld met kruidige geitenkaas en walnoten
Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe, megalekkere recepten die klaar zijn in 30 minuten of minder? Abonneer je dan hier op de GoestjesGazet
Ingrediënten
- 1 avocado
- 100 g Roquefortkaas
- 1 el zure room
Bereiding
- Verkruimel de roquefort en meng met de zure room.
- Prak er de avocado bij tot je een luchtig lichtgroen mengsel krijgt.
- Kruid naar smaak met wat chilipeper en/of limoensap
De inspiratie voor dit recept haalde ik ooit eens bij Nigella Lawson.