Lunchtime Recepten

Salade met geroosterde bloemkool en paprika, linzen, avocado en feta

7 februari 2020
Maaltijdsalade geroosterde bloemkool linzen feta avocado goestjes

Deze heerlijke maaltijdsalade met geroosterde bloemkool is echt de perfecte lunch. Bovendien is dit slaatje heel snel klaar, zeker als je je bloemkool vooraf al roostert! Als ik op zondag mijn weekmenu met boodschappenlijst aan het opstellen ben durf ik intussen al wel eens wat groenten roosteren. Die bewaar ik dan in de koelkast om door de week mijn lunch mee te pimpen. Dat kan bloemkool zijn, maar evengoed ook rode biet, spruitjes, wortelen, etc.

Ik bedek de bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 °C, want om groenten te roosteren is het belangrijk dat de oven goed warm is. Stevigere groenten in grote stukken moeten wat langer roosteren, terwijl zachte groenten vaak wat minder tijd nodig hebben. Maar normaal gezien zijn bijna alle groenten op een halfuurtje geroosterd! Just sit back and relax dus!

Geroosterde bloemkool linzen feta avocado salade goestjes

Salade met geroosterde bloemkool en paprika, linzen en avocado

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/2de bloemkool, in roosjes
  • 1 theelepel za’atar
  • Peper en zout
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels (gerookt) paprikapoeder
  • Lookpoeder
  • Olijfolie
  • 1 puntpaprika, in halve ringetjes
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 200 g voorgekookte linzen
  • 1/2de avocado, in stukjes
  • 80 g fetakaas, verkruimeld

Recept:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over de ene helft van je bakplaat, kruid met de za’atar, peper, zout, komijn, 1 theelepel paprikapoeder en wat lookpoeder. Besprenkel met olijfolie.
  • Verdeel de paprikastukjes over de andere helft van je bakplaat. Kruid met de rest van de paprikapoeder, de rozemarijn, peper, zout en wat lookpoeder. Besprenkel met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Zet de groenten 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • Verdeel de linzen over twee borden. Dresseer de geroosterde bloemkool en paprika er bovenop. Werk af met de avocadoblokjes en feta en besprenkel met wat extra olijfolie.
  • Je kan alle ingrediënten vooraf maken. Rooster de groenten en bewaar ze in de koelkast. Snijd de avocado vooraf al in stukjes en besprenkel met citroen zodat de avocado mooi z’n kleur behoudt.

Wil je graag nog meer info over mealpreppen? Ik schreef er een volledige blogpost over voor de website van Siemens. Je kan het hier volledig nalezen inclusief handige tips

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Wat is jou reactie? mia 26 maart 2020 at 08:54

    ik heb geen oven
    hoe kan ik te werk gaan?

  • Laat een reactie na

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.