fbpx
Dinnertime Recepten

Poepsimpele pasta met prei, champignons en geitenkaas

3 maart 2021

Ik kon niet anders he, ik moest die nieuwe foodhype wel eens uitproberen. Dus vorige week kocht ik een blok feta en een bakje kerstomaatjes (sowieso staan beiden eigenlijk altijd op mijn boodschappenlijst) en maakte ik voor het eerste #uunifetapasta klaar.

Ik ben nogal ne fetafan, dus ik vond het best wel lekker. Maar ik vond dat er vooral veel kaas en pasta inzat en dus te weinig groentjes. Maar door de hype en door het eens uit te proberen werd ik zelf getriggerd om een gelijkaardig poepsimpel pastagerecht te bedenken.

Het resultaat van mijn eigen keukenexperimenten is dit zeer eenvoudig pastagerecht met prei en champignons. Beiden worden hier welig in ons eigen landje geteeld en zijn zo goed als het hele jaar door beschikbaar. En in de plaats van de feta gebruik ik lokale zachte geitenkaas, die is bovendien nog net iets romiger en wat minder zout van smaak.

Het volledige recept vind je onder de foto!

goestjes pasta prei champignons geitenkaas

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 stelen prei
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 vers geitenkaasje van ong. 120g. bijvoorbeeld van Le Larry
  • Peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 0,5 dl Olijfolie
  • 200 à 250 g pasta naar keuze (ik gebruik hier farfalle)
  • verse basilicum

Recept:

  • Verwarm je oven voor op 200 °C
  • Schil de ui en hak fijn, pel de knoflook en halveer, verdeel de champignons in vier en hak de prei fijn. Spoel de prei goed.
  • Doe de ui samen met de look, champignons en de prei in een ovenschotel. Kruid met peper, zout en tijm en overgiet met de olijfolie.
  • Meng goed en maak wat plaats vrij in het midden. Leg daar het geitenkaasje.
  • Plaats de ovenschotel 15 à 20 minuten op 200 °C, tot de prei mooi al dente gaar is.
  • Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Hou wat van het kookvocht over om de saus straks wat romiger te maken.
  • Neem de schotel uit de oven, meng er de pasta door, voeg indien nodig wat van het kookvocht toe als je het gerecht graag wat smeuïger wil. Ik voegde ongeveer 3 à 4 eetlepels toe.
  • Hak de basilicum grof en werk er dit poepsimpele pastagerecht mee af.
poepsimpele pasta met prei champignons geitenkaas goestjes
poepsimpele pasta met prei champignons geitenkaas goestjes
poepsimpele pasta met prei champignons geitenkaas goestjes

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

  • Wat is jou reactie? Lynn 4 maart 2021 at 09:31

    Hallo Jozefien, ziet er mij super lekker uit! Heb je een alternatief voor de geitenkaas?

    • Wat is jou reactie? Jozefien 4 maart 2021 at 11:45

      Dank je Lynn! Er zijn heel wat alternatieven voor de geitenkaas. Te beginnen bij feta ;). Maar ik denk dat het zeker ook kan met mascarpone of ricotta! Smakelijk!

    Laat een reactie na

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.