fbpx
Dinnertime Recepten

Macaroni met ham, bloemkoolkaassaus, broccoli en erwtjes

5 januari 2021
macaroni met bloemkoolsaus; erwtjes en broccoli

Hier is het dan, het eerste goestjesrecept van het nieuwe, hoopvolle jaar 2021! Een klassieker, maar dan met lekker veel extra groentjes. Ideaal als je je had voorgenomen om in 2021 nu eens écht werk te maken van wat gezonder koken.

De kaassaus voor deze macaroni maken we op basis van bloemkool. Die kook je en mix je vervolgens samen met melk en wat kaas tot bloemkoolkaassaus. Nog wat ham, broccoliroosjes en erwtjes erbij en dit alles gaat samen met de macaroni je oven in.

Dit gerecht kan je perfect vooraf maken zodat je het op een drukke dag gewoon in de oven kan schuiven. Het volledige recept vind je hieronder!

Wil je dit gerecht opnemen in je weekmenu? Download dan hier mijn gratis STARTERSKIT MAALTIJDPLANNEN

Macaroni met bloemkoolkaassaus, ham, erwtjes en broccoli

Macaroni met ham, bloemkoolkaassaus, broccoli en erwtjes

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 1 broccoli
  • ½ de bloemkool
  • 1 dikke snede beenham van ongeveer 120 à 150 g (of voorgesneden blokjes ham)
  • 2 dl melk
  • 125 g gemalen kaas
  • Peper, zout
  • 1 theelepel kippenbouillon
  • 120 g diepvrieserwtjes
  • 150 g macaroni
Recept (bereiding ong. 20 minuten + 15 minuten in de oven):
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes. Snijd de beenham in blokjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes tot ze zacht zijn. Doe ze in de hoge mengkom van je mixer en voeg er de melk en 100g van de kaas aan toe, samen met wat peper, zout en de kippenbouillon. Mix alles tot een gladde saus en breng eventueel op smaak met wat extra kruiden. De bloemkoolbechamel is klaar.
  • Breng water aan de kook, voeg een snuf zout toe en blancheer de broccoli zo’n 3 minuten tot de roosjes beetgaar zijn. Heb je een stoomoven? Dan kan je de broccoli ook stomen. Blancheer ook de diepvrieserwtjes heel kort (een halve minuut volstaat) in gezouten water. Giet beiden af en blus onmiddellijk met koud water.
  • Kook intussen ook de macaroni beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de macaroni met de hamblokjes, de bloemkoolkaassaus, broccoliroosjes en de erwtjes en doe alles samen in een ovenschotel. Zet zo’n 15 minuten in je oven. Besprenkel met de rest van de gemalen kaas en plaats nog even vlak voor het serveren een kleine 5 minuten onder de grill. Smakelijk!

Extra Goestjestips:

  • Je kan deze ovenschotel ook vooraf maken om later op te warmen. Vertrek je van een koude ovenschotel? Zet hem dan zeker een halfuurtje in de oven, zo heeft je eten voldoende tijd om op te warmen.
  • Maak een dubbele portie van dit gerecht, want je kan het perfect invriezen, ideaal voor een drukke dag!
  • En heb je nog wat bloemkool en broccoli over? Dan kan die verwerken tot een heerlijke lunch voor de volgende dag. Meng met wat sla en blokjes feta- of geitenkaas, maak een dressing van 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel citroensap en meng dit door het slaatje. Kruid met peper en zout. Voila!

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.