scampi diabolique

Scampi Diabolique

Toen ik enkele weken geleden op mijn Instagram Stories postte dat ik scampi diabolique aan het maken was, werd ik meteen overstelpt met de vraag naar het recept. Ik beloofde om er werk van te maken, dus bij deze!

Scampi’s behoren tot het assortiment aan ingrediënten die ik altijd in huis heb. Net als sjalotten, paprika’s, tomatenpuree en pasta trouwens. Dus eigenlijk heb je altijd zo goed als alle ingrediënten voor nen goeien diabolique in huis! Het volledige recept voor deze heerlijke scampi diabolique vind je onder de foto!

Dit recept vind je ook terug in mijn heerlijk gratis e-book ‘Pasta made easy’. Wil je graag nog meer lekkere en eenvoudige pastarecepten? Klik dan hier en het e-book vliegt recht je mailbox in!

Scampi diabolique goestjes

Scampi Diabolique

Ingrediënten voor 2 personen
  • 400 g gepelde en ontdarmde scampi’s
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • Chilipeper naar wens (veel als je van vré pikant houdt, minder als dat niet zo hoeft)
  • olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen look
  • 25g tomatenpuree
  • 1 eetlepel groentebouillon
  • 1,5 dl room
  • Scheut cognac
  • Pasta naar keuze (Ik werk graag met verse pasta omdat die snel klaar is én veel lekkerder is dan gewone droge pasta. Je vindt dit soort pasta gewoon in de koeltoog van je supermarkt.)

Recept

  • Ontdooi de scampi’s en dep ze droog. Koop best reeds ontdarmde en gepelde scampi’s, zo maak je het jezelf makkelijker. Kruid de scampi’s met de kurkuma, het gerookt paprikapoeder, het zout en wat chilipeper. Meng.
  • Doe een scheut olijfolie in een kookpot of hoge pan en verhit. Bak de scampi’s kort tot ze mooi aangekleurd zijn en schep uit de pot. Voeg een beetje water toe aan de pot en roer er de aanbaksels mee los.
  • Doe nu de sjalot in de pot en stoof aan tot deze glazig is. Voeg er de look en de paprika bij, roer en stoof aan tot de paprika beetgaar is. Doe hiervoor het deksel op de pot, dan is de paprika in ongeveer 5 minuten al klaar.
  • Voeg er nu de tomatenpuree en de groentebouillon bij. Meng en blus met een scheut cognac. Laat een 10-tal seconden pruttelen en roer goed om.
  • Zet het vuur laag en voeg de room toe en roer tot deze goed is opgenomen en je een mooie dikke saus krijgt. Doe de scampi’s er weer bij en meng alles goed. Houd warm.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de pasta met de scampi diabolique.

Ik serveer de scampi diabolique het liefst met pasta. Geen zin in? De scampi’s zijn ook lekker met brood of met rijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.