muhammara walnoot paprika #topyourtuc tuc muhammara dip aperitief goestjes jozefien ryckx

Muhammara, de perfecte topping voor je TUC!

#Topyourtuc

Zoals jullie weten ben ik verzot van aperitieven en fingerfood! Vandaar ook dat ik meteen enthousiast was toen de mensen van TUC mij vroegen om eens iets leuk met de Tuc koekjes van weleer te doen. Want naast gewoon lekkere crackers zijn deze koekjes ook een ideaal alternatief voor het klassieke toastje. En er zijn diverse smaakjes dus dat is wel leuk om mee te variëren.

muhammara walnoot paprika #topyourtuc tuc muhammara dip aperitief goestjes jozefien ryckx

muhammara top your tuc paprika walnoten dip #topyourtuc apero hapje

Muhammara say what?

Muha wat? Hoor ik je denken! Wel Muhammara, een van oorsprong Syrische dip die ook populair is in de rest van Noord-Afrik.  Stilletjesaan begint deze lekkernij ook zijn weg te vinden naar onze smaakpapillen. Misschien vind je het wel al kant en klaar in je plaatselijke supermarkt? Maar nog lekkerder dus als je het zelf klaarmaakt! Volgens mij wordt het de nieuwe humus, dus hou je maar al klaar! Voor de combinatie met muhammara koos ik voor de TUC koekjes met smokey bacon en dat was een perfecte match.

muhammara top your tuc paprika walnoten dip #topyourtuc apero hapje jozefien ryckx studio goestjes

2 basisingrediënten

Muhammara heeft twee basisingrediënten: geroosterde rode paprika’s en walnoten. Die gaan we samen met wat andere lekkernijen en specerijen blenden tot een creamy dip. Die kan je dan perfect gebruiken om je TUC te toppen. Werk af met wat pompoenpitten en granaatappelpitjes voor een zoete toets. Yummie!

muhammara top your tuc paprika walnoten dip #topyourtuc apero hapje jozefien ryckx studio goestjes

Recept: top your tuc met muhammara
Ingrediënten voor 1 pakje TUC koekjes
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 handvol walnoten, eventueel lichtjes geroosterd
  • 3 lenteuitjes, in stukjes gesneden
  • 1el limoensap
  • Snuifje komijn
  • Snuifje chillipper
  • 2tl witte wijnazijn
  • 60ml olijfolie
  • 4el broodkruim
  • Snuifje zout
  • 1 teentje look, in grove stukken gehakt
  • Tuc koekjes om te toppen (smokey bacon)
  • De pitjes van 1/2de granaatappel
  • 2el pompoenpitten
Recept
  • Leg de oven aan op 200°. Bedek een bakplaat met bakpapier. Wrijf nu de paprika’s in met olijfolie en plaats ze 20 min in de oven om te roosteren. Haal ze daarna uit de oven en steek ze meteen in een plastic zak. Laat afkoelen.
  • Rooster vervolgens de walnoten lichtjes in een tefalpan. Blijf erbij en roer geregeld zodat ze niet aanbranden. Rooster ongeveer 5min. 
  • Doe alvast de walnoten, lenteuitjes, limoensap, komijn, chillipeper, witte wijnazijn, olijfolie, broodkruim, snuifje zout en teentje look in een foodprocessor. We gaan nu eerst de paprika’s ontvellen vooraleer we verdergaan.
  • Haal de geroosterde paprika’s uit de plastic zak. Je zou nu normaal gezien redelijk makkelijk de schil moeten kunnen verwijderen. Snijd open en verwijder het groen en de zaadlijsten. Voeg de paprika’s bij de rest van de ingrediënten in de foodprocessor.
  • Mix vervolgens tot je een smeuïge dip krijgt: muhammara baby!
  • Smeer een flinke laag muhammara op je TUC koekjes. Leg op een plankje of schaal en werk af met pompoenpitten en granaatappelpitten. Feest!

 

muhammara top your tuc paprika walnoten dip #topyourtuc apero hapje jozefien ryckx studio goestjes

muhammara top your tuc paprika walnoten dip #topyourtuc apero hapje jozefien ryckx studio goestjes

Ik creëerde deze post in samenwerking met TUC maar wees gerust, alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd! 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.