Pizza bianca met prei, groene asperges en kippengehaktballetjes

Lente op ons bord!

Heb je ook al genoten van die zon op je snoet? En van de leuke gerechten en ingrediënten die de lente met zich meebrengt? Ik dook alvast in opdracht van Dille en Kamille de keuken in om enkele toffe lenterecepten met hun producten te bedenken. Een eerste is deze heerlijke pizza bianca met prei, groene asperges en kippengehaktballetjes. 

pizza bianca dille en kamille jozefien ryckx studio goestjes groene asperges prei gehaktballetjes

Pizza bianca

Deze pizza is een pizza bianca, oftewel een witte pizza. We gebruiken deze keer geen saus op basis van tomaten om de bodem mee te bedekken maar gaan die in de plaats besmeren met ricotta. Heerlijk in combinatie met de prei en groene asperges en net iets frisser van smaak, zeker als het buiten wat warmer is. De gehaktballetjes zijn een winner bij de kids!

Bakmix voor pizza van bij Dille & Kamille

Het pizzadeeg maakte ik met de bakmix voor pizza die je in alle Dille en Kamille winkels vindt. Je hoeft enkel wat water, gedroogde gist en olijfolie toe te voegen en je krijgt het perfecte pizzadeeg! Ook de leuke spulletjes die ik gebruikte voor de styling van deze foto’s vond ik bij Dille en Kamille. So in love met deze houten pizzaplank! Benieuwd naar het volledige recept? Dat vind je hieronder en op de website van Dille & Kamille

pizza bianca dille en kamille jozefien ryckx studio goestjes groene asperges prei gehaktballetjes

Pizza bianca met prei, groene asperges en kippengehaktballetjes
Ingrediënten voor 2 pizza’s
  • 500g bakmix voor pizza
  • 250ml lauw water
  • 8g gedroogde gist
  • 1el olijfolie voor het pizzadeeg
  • 250g ricotta
  • 100g groene aspergepunten
  • 2 stuks prei
  • 250g kippengehakt
  • Olijfolie
  • 1el boter
  • Zwarte peper en zeezout
  • Enkele blaadjes salie, fijngehakt
Recept:
  • Doe de pizza bakmix in een grote mengkom. Meng de bakmix met het water. Voeg de gedroogde gist en 1el olijfolie toe. Kneed tot je een soepel deeg bekomt.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke deegballen. Laat deze min. 30min afgedekt rijzen.
  • Verwijder het donkerste groen van de prei en de buitenste ring. Snijd de prei in zijn geheel in ringen van ong. 1/2cm. Was voorzichtig en dep droog.
  • Doe de boter in een grote pan, voeg een scheutje olijfolie toe en ong. 3el water. Zet op een gemiddeld vuur en verdeel de preiringen over de pan. Laat de prei zo’n 20 à 25min karamelliseren op een zacht vuur. Voeg indien nodig af en toe wat water extra toe.
  • Rol kleine balletjes van het kippengehakt.
  • Doe wat olijfolie in een pan en bak de balletjes aan twee kanten tot ze een beetje kleur hebben, ongeveer 2min. per kant. Zet aan de kant.
  • Verwijder de onderkant van de asperges en stoof ze zo’n 5 minuten aan.
  • Leg de oven aan op 250° en neem er je pizzadeeg bij.
  • Rol de deegballen uit op een met bloem bestoven werkblad tot de gewenste dikte en leg ze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besmeer de pizza’s met ricotta. Beleg met de preiringen, groene asperges en gehaktballetjes.
  • Bak de pizza’s in zo’n 15min gaar. Werk af met wat zeezout, zwarte peper en de fijngehakte salie. Smakelijk!

 

Ik creëerde deze post in samenwerking met Dille en Kamille, maar wees gerust, alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.