Chef ten huize Goestjes

San Pellegrino stuurde zijn young talents op pad. Of ik daaraan wou meewerken werd mij gevraagd? De opdracht: zorg voor een gezelschap van 6 gasten bij je thuis en een San Pellegrino young talent komt bij je thuis in de kookpotten roeren. Ja, daar moest ik toch geen twee keer over nadenken. How lucky can you be? Zo geschiedde dus dat op een doordeweekse donderdag ons huis werd omgetoverd tot het gezelligste huiskamerrestaurant van de omstreken en dat we met volle goesting zomaar onze voetjes onder tafel mochten schuiven voor de culinaire geneugtes van Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren In Hansbeke.

san pellegrino magnum goestjes onder de torenToen ik Sam contacteerde om af te spreken was hij ook heel enthousiast. Ik vertelde hem er wel bij dat onze keuken momenteel nogal primitief is, gezien er uitgebreide verbouwingswerken op til staan. Het enige wat hij nodig had -zo vertelde hij mij- was een oven en een kookplaat. Nu ja, dat heb ik gelukkig wel nog :-). Ik zorgde voor wat gezellige sfeer in huis, bestek en glazen – de rest, wel daar zorgde Sam voor. Zo’n klein uurtje voor aanvang van het etentje kwam hij ons huis binnenrollen met allerlei bordjes, doosjes en héél véél lekkernijen. In no time had hij onze keuken volledig tot de zijne gemaakt. hapjes onder de toren san pellegrino hapje twee caneloni san pellegrino young talent guide onder de toren hansbeke

Even later verscheen het gezelschap. Young Talent? Dat vroeg om jong volk dacht ik dan. En zo schoven mijn broer, zus en hun geliefden (en ja die van mij ook:-)) mee aan de dis. We kregen een full on menu voorgeschoteld, met hapjes, vier gangen en bovendien ook heerlijke versnaperingen bij de koffie. Sam zorgde daarnaast ook nog voor een prachtige magnum fles sprankelende San Pellegrino & voor aangepaste wijntjes én bieren. Heel leuk om nieuwe biertjes zoals Cuvee Delphine  (De Struise Brouwers) te proeven. Ook in zijn eigen restaurant gaat Sam aan de slag met allerlei bieren zowel als drankje bij zijn gerechten als als smaakmaker in zijn gerechten. Wij vonden dat in ieder geval een topidee!

voorgerecht 1 gepocheerd eitje met bospadestoelen san pellegrino onder de torenvoorgerecht 2 bun met sticky sauce onder de toren hansbeke san pellegrino young talentBeginnen deden we met enkele heerlijke hapjes :
Koolrabi en pikant Italiaans brood / yoghurt dip met ras el hanout (knapperig fris)
Cheddarcracker / cream / meringue met straffe hendrick Heritage (pure bier-kaas delight)
Croustillant van grijze garnalen (heerlijk krokant)

De voorgerechten waren:
Gepocheerd hoeve-eitje / miso / boschampignons (herfstig smeuïg)
Bun gevuld met varkenswang / bush de nuits (bier) / sweet sticky sauce (Mijn broer heeft de rest van de saus gewoon uitgelepeld, dus dat zegt denk ik wel genoeg, niet?)

Hoofdgerecht:
Fazant/ peterseliewortel / schorseneer / aardpeer

Dessert:
Clementine / yoghurt / citroengras (verrukkelijk fris fruitig)

Mignardises:
Praline / tonka / caramel / fleur de sel (om duimen en vingers bij af te likken bij af te likken)

hoofgerecht onder de toren sam van houcke san pellegrino dessert san pellegrino young talentskoffie lekkernijen san pellegrino young talents onder de torenTussen het koken en bedienen door kwam Sam ook af en toe een praatje slaan. Hij vertelde ons heel enthousiast over zijn reeds afgelegde parcours en gaf ons ook een unieke inkijk achter de schermen van zijn restaurant. Samen met zijn vrouw (jip, enkel met z’n tweetjes) runnen ze Onder De Toren, hij in de keuken, zij in de zaal, 22 couverts & heerlijk eten op het bord. Veel werk, ja dat zeker – maar beiden doen het duidelijk en hart en ziel. In hun restaurant willen ze hun gasten vooral een gezellige, lekkere avond bezorgen zonder al te veel stijf gedoe. Bij ons is Sam daar in ieder geval in geslaagd, het was een topavond!chef and me onder de toren goestjes san pellegrino

Big thanks to Sam, San Pellegrino, Belgium Blog Buster & het fantastische gezelschap!

Zelf eens proeven van de kookkunsten van Sam:
Restaurant Onder De Toren
Hansbekedorp 24
9850 Hansbeke
09 233 00 09
www.resto-onderdetoren.be

1 gedachte over “Chef ten huize Goestjes”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.