fbpx
Ontbijt Recepten

Sticky dadel-amandelrepen on the go

24 november 2015

Mijn vriend – tis te zeggen mijn verloofde :)- is nogal een fervente sportman – dit in tegenstelling tot mezelf (hoewel ik wel zou willen hoor en ik ook heel vaak de intentie heb en nu zelfs ook al een uberhippe sportbroek heb gekocht omdat ik dacht dan zie ik er toch ten minste elegant uit terwijl ik mezelf hier in het zweet aan het werken ben, maar zelfs dat kan mij niet voldoende motiveren om echt op consistente wijze te sporten en nu zeker met dit slechte weer – maar dat terzijde.) Mijn verloofde is dus een echte sportman, een wielrenner, een coureur,  zo’n echte flandrien met een strak pakje, stevige kuiten en heel veel fietsgoesting. En van fietsen krijg je honger.

sticky dadel amandel repen de ingredienten up close goestjes

Meestal neemt ie dan naast het banaantje dat ik voor hem klaarleg dan ook een aanzienlijk aantal energy-bars en andere calorierijke tussendoortjes met zich mee, want ja – meer dan 100km fietsen dat doe je toch zonder eens te stoppen om écht te eten? Nog zoiets dat voor mij totaal ondenkbaar is. Maar soit – de man op zijn fiets heeft dus energie on the go nodig. Omdat ik hem toch dagdagelijks zo veel mogelijk gezonde kost probeer voor te schotelen bloedt mijn hart telkenmale hij die rommel in zijn achterzak propt. Ik ging op zoek naar een homemade en gezonder alternatief. Dus Pinterest to the rescue!

sticky dadel amandelrepen recept deel 1 goestjes

Ik had al wel gezien en gelezen dat je met dadels op dat vlak heel veel kan doen. En ik ben zot van dadels. Op de zondagmarkt hier in de buurt kan ik zelden de drang weerstaan om van die prachtige grote medjool-dadels te kopen. Ze zijn zo lekker, tzijn bijna kleine gebakjes waar je van smult! Dus dat kan al niet slecht zijn als basis voor homemade energierepen niet? Na een korte Pintererstzoektocht kwam ik uit op dit recept dat bijna te mooi leek om waar te zijn. Gewoon drie ingrediënten in gelijke hoeveelheden samenvoegen in de foodprocessor, vervolgens platdrukken, een nachtje laten opstijven en dan in repen snijden – easy like sunday morning toch?

sticky dadel amandelrepen the result goestjes

En dat was het ook echt – gewoon maar dat. En lekker dat ze waren. Ik heb dan toch maar mijn hippe loopbroek aangetrokken en ben een halfuurtje gaan lopen zodat ook ik met een gerust gemoed kon proeven van deze energiebommetjes. En lekker dat ze waren! Je kan de repen natuurlijk ook meenemen als tussendoortje tijdens een drukke werkdag of er van smullen bij het ontbijt. Veel sport- en eetgenot!

Sticky dadel-amandelrepen on the go
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
 1. 150g rozijntjes
 2. 150g medjool dadels ontpit
 3. 150g gepelde amandelnoten
Instructions
 1. Doe de ingrediënten samen in een foodprocessor
 2. Laat draaien tot de ingrediënten mooi in stukjes verdeeld zijn en het geheel wat samenklit
 3. Leg een stukje bakpapier of folie op een plankje en vervorm het deeg tot je een rechthoek krijgt van ongeveer 1cm dikte
 4. Laat een nachtje afkoelen en opstijven in de koelkast
 5. Verdeel de volgende dag in repen (of andere vormen naar keuze)
Adapted from The Kitchn
Adapted from The Kitchn
Goestjes https://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

5 Reacties

 • Wat is jou reactie? Sofie - HealthFie 24 november 2015 at 08:50

  Ooh, zalig zo’n zelfgemaakte energierepen! Je wil niet weten wat ze allemaal in die commerciële energy bars proppen. Met dadels kan je echt ongelofelijke dingen maken! Ze zien er heerlijk uit!
  Liefs,
  Sofie

 • Wat is jou reactie? Carolien - On a Healthy Adventure 26 november 2015 at 14:54

  Ook één van mijn favoriete repen om zelf te maken, heerlijk! Ik heb er enkel nog maar met zaden en noten gemaakt, maar volgende keer ga ik eens rozijntjes toevoegen 🙂

 • Wat is jou reactie? Homemade mangochutney - Goestjes 1 december 2015 at 07:06

  […] samengaan! Pssst, je had het misschien al gezien maar er liggen ook toastjes tussen gemaakt met mijn dadel-amandelrepen, ook zo’n combo die niet te versmaden […]

 • Wat is jou reactie? Veerle 27 juli 2016 at 07:55

  Vraagje van een kitchen virgin: kan dit ook met een blender? Of loopt dat afschuwelijk verkeerd af?

  • Wat is jou reactie? Jozefien 27 juli 2016 at 08:00

   Hoi veerle, dit loopt helaas verkeerd af in de blender. Dit is een redelijk droge substantie en in mijn blender lukt dat helaas niet ? Je kan natuurlijk wel het hakmolentje ofzo bij je mixer ook gebruiken!

  Laat een reactie na

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.