Sticky dadel-amandelrepen on the go

Mijn vriend – tis te zeggen mijn verloofde :)- is nogal een fervente sportman – dit in tegenstelling tot mezelf (hoewel ik wel zou willen hoor en ik ook heel vaak de intentie heb en nu zelfs ook al een uberhippe sportbroek heb gekocht omdat ik dacht dan zie ik er toch ten minste elegant uit terwijl ik mezelf hier in het zweet aan het werken ben, maar zelfs dat kan mij niet voldoende motiveren om echt op consistente wijze te sporten en nu zeker met dit slechte weer – maar dat terzijde.) Mijn verloofde is dus een echte sportman, een wielrenner, een coureur,  zo’n echte flandrien met een strak pakje, stevige kuiten en heel veel fietsgoesting. En van fietsen krijg je honger.

sticky dadel amandel repen de ingredienten up close goestjes

Meestal neemt ie dan naast het banaantje dat ik voor hem klaarleg dan ook een aanzienlijk aantal energy-bars en andere calorierijke tussendoortjes met zich mee, want ja – meer dan 100km fietsen dat doe je toch zonder eens te stoppen om écht te eten? Nog zoiets dat voor mij totaal ondenkbaar is. Maar soit – de man op zijn fiets heeft dus energie on the go nodig. Omdat ik hem toch dagdagelijks zo veel mogelijk gezonde kost probeer voor te schotelen bloedt mijn hart telkenmale hij die rommel in zijn achterzak propt. Ik ging op zoek naar een homemade en gezonder alternatief. Dus Pinterest to the rescue!

sticky dadel amandelrepen recept deel 1 goestjes

Ik had al wel gezien en gelezen dat je met dadels op dat vlak heel veel kan doen. En ik ben zot van dadels. Op de zondagmarkt hier in de buurt kan ik zelden de drang weerstaan om van die prachtige grote medjool-dadels te kopen. Ze zijn zo lekker, tzijn bijna kleine gebakjes waar je van smult! Dus dat kan al niet slecht zijn als basis voor homemade energierepen niet? Na een korte Pintererstzoektocht kwam ik uit op dit recept dat bijna te mooi leek om waar te zijn. Gewoon drie ingrediënten in gelijke hoeveelheden samenvoegen in de foodprocessor, vervolgens platdrukken, een nachtje laten opstijven en dan in repen snijden – easy like sunday morning toch?

sticky dadel amandelrepen the result goestjes

En dat was het ook echt – gewoon maar dat. En lekker dat ze waren. Ik heb dan toch maar mijn hippe loopbroek aangetrokken en ben een halfuurtje gaan lopen zodat ook ik met een gerust gemoed kon proeven van deze energiebommetjes. En lekker dat ze waren! Je kan de repen natuurlijk ook meenemen als tussendoortje tijdens een drukke werkdag of er van smullen bij het ontbijt. Veel sport- en eetgenot!

[yumprint-recipe id=’28’]

5 gedachten over “Sticky dadel-amandelrepen on the go”

  1. Ooh, zalig zo’n zelfgemaakte energierepen! Je wil niet weten wat ze allemaal in die commerciële energy bars proppen. Met dadels kan je echt ongelofelijke dingen maken! Ze zien er heerlijk uit!
    Liefs,
    Sofie

  2. Pingback: Homemade mangochutney - Goestjes

    1. Hoi veerle, dit loopt helaas verkeerd af in de blender. Dit is een redelijk droge substantie en in mijn blender lukt dat helaas niet ? Je kan natuurlijk wel het hakmolentje ofzo bij je mixer ook gebruiken!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.