Tapas in een handomdraai

Op vrijdagavond is er niets leukers dan thuiskomen, jezelf een glaasje inschenken & wat heerlijke hapjes in mekaar flansen. Genieten toch om met een gezellige aperitiefje het weekend in te zetten? Vaak denk ik er niet al te veel bij na en duik ik gewoon de koelkast in op zoek naar ingrediënten die ik kan combineren tot een smakelijk tapasplankje.

apero tapas
Gekruide gare kerstomaatjes met feta

Ik zorg er wel voor dat ik een aantal basics in huis heb zoals bijvoorbeeld kerstomaatjes, fetakaas, toastjes en wat scampi’s in de diepvries. Dan kan je perfect in een handomdraai de gekruide gare kerstomaatje met fetakaas van Pascale Naessens of pikante scampi’s met héél véél spicy kruiden maken.

pikante scampi's tapas
Pikante scampi’s

Enkele dagen geleden had ik geluk. Ik ontving een toffe goodiebag vol met lekkers van het nieuwe huismerk van Spar. Je weet wel, altijd in je buurt! Zelf ben ik eigenlijk opgegroeid met al het goede wat Spar te bieden heeft. In mijn thuisdorp Ardooie is er een voortreffelijke Sparwinkel waar mijn mama nog steeds bijna dagelijks haar inkopen doet. Ze gaat er zo graag omdat je bij de Spar altijd goede producten vindt & je bovendien ook met een persoonlijke touch bediend wordt. En meestal kom je in de Ardooise Spar wel iemand tegen die je op hoogte brengt van de laatste dorpsroddels – ook mooi meegenomen niet?

sparbag spar tapas
Sparbag

Spar bereidt nu haar gamma uit met producten van het eigen huismerk. In mijn goodie bag onder andere goddelijke boterwafeltjes, gerookte zalm, sprotjes, room, charcuterie en frisse verse kruidenkaas. Ideale ingrediënten om in huis te hebben als je aan de tapas wil! Ik stelde een heerlijk plankje samen met o.a. toastjes met zalm en kruidenkaas (killer combo & verslavend lekker die kruidenkaas!), wat verfijnde Italiaanse antipasto uit het vuistje (om te scoren bij de mannen) &  een homemade lepelhapje met sprotjes en huisgemaakte zure room (véél makkelijker dan het klinkt!).

sparbag tapasbord tapas
Lepelhapje met sprotjes & homemade zure room / Toastjes met zalm en kruidenkaas

  Pssst, vanavond is het ook al een beetje vrijdag want morgen is het feestdag! Dus snel snel aan de tapas!

[yumprint-recipe id=’26’]

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.