fbpx
Aperotime Dinnertime Recepten

Ovengebakken frietjes met pikante dip

5 november 2015

Als je echt echt goesting hebt in een bepaald iets lekkers en je krijgt het in geen geval uit je hoofd ookal doe je keihard je best – dan mag je er misschien toch een beetje aan toegeven niet? De enige voorwaarde die op dat moment geldt is dan wel dat je er keihard van geniet! Awel, dat soort goesting kan ik zo wel eens hebben in frietjes!

ovengebakken kruidige frietjes met spicy mayo patato wedgesTen huize goestjes wordt de frietpot maar heel zelden bovengehaald. Ik ben nu eenmaal geen fan van de geurtjes die deze met zich meebrengt en ik heb bovendien tijdens mijn studentenjaren genoeg gefrituurd gegeten voor een lifetime… Ook voor frietjes blijft de frietketel dus lekker in de kelder staan. Maar geen probleem want wist je dat je de lekkerste frietjes in je oven kan klaarmaken? Het leuke eraan is dat je ze heerlijk en volledig naar de goesting van het moment kan kruiden. Bovendien zijn ze iets minder vettig – al zou ik mij daar niet te veel op focussen -genieten, je weet wel!spicy patato wedges ovengebakkenIk noem deze ovengebakken frietjes ook wel eens “luievrouwenpatatjes.” Waarom? Wel ja, er is nu eenmaal niet zo heel veel werk aan – je hoeft de patatjes niet eens te schillen!  Het enige wat je moet doen is zorgen voor lekkere aardappelen en een heerlijke kruidenmengeling. Was de aardappelen, snijd ze in parten, overgiet ze met olijfolie, kruid & laat de oven zijn werk doen.ovengebakken kruidige patato wedges met spicy mayoHeerlijk met een beetje spicy homemade mayonaise. Voel je je toch wat schuldig? Serveer deze frietjes dan met de lightmayonaise uit mijn vorig recept. Smakelijk!

[yumprint-recipe id=’25’]

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Wat is jou reactie? Dinsdag pinsdag #18 – gerhilde maakt 10 april 2016 at 20:01

    […] van Goestjes deelde een recept voor heerlijke ovengebakken frietjes met pikante dip en het is eigenlijk heel gemakkelijk! Ga sowieso eens een kijkje nemen op haar blog, ze deelt de […]

  • Laat een reactie na

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.